Комбинацията мед и канела – прави чудеса с нашето тяло

Болест на сърцето: всекидневна закуска с мед и канела понижава нивата на холестерол в артериите и предпазва от инфаркт, както и от повторен сърдечен удар. Редовната употреба на мед и канела подобрява дишането и укрепва сърдечния мускул. Освен това влияе благоприятно върху паметта и концентрацията.

Артрит: Хората с артрит е препоръчително ежедневно сутрин и вечер да изпиват по една чаша топла вода с две лъжици мед и по една чаена лъжичка канела, за да подобрят състоянието си.

Холестерол: Две лъжици мед, три чаени лъжички канела, смесени с две чаши топла вода, водят до намаляване на нивата на холестерола в кръвта с 10% в рамките на два часа. Дори ежедневен прием на мед спомага за понижаване на нивата на холестерола.

Имунитет: Дневният прием на мед и канела укрепва защитните функции на организма и предпазва от бактерии и вируси. Учените са установили, че медът съдържа много различни витамини и желязо, непрекъснатият му прием повишава способността на белите кръвни телца да се борят с бактериални и вирусни заболявания.

Възпаления на пикочния мехур: две лъжици канела и 1 чаена лъжичка мед, разбъркани в чаша с хладка вода, са достатъчни, за да убият микробите в пикочния мехур.

Загуба на коса: ако страдате от косопад, може да намажете корените на косата си с маска от зехтин, 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка канела.

Кожни ифекции: смес от мед и канела, в равни количества, приложена върху засегнатата част, лекува екземи, гъбички и други видове кожни инфекции. Ако страдате от акне, пригответе смес от 3 лъжици мед и 1 чаена лъжичка канела. Мажете пъпките преди сън и сътрин измийте лицето си с топла вода. След две седмици, акнето ще е изчезнало.

Ухапвания от насекоми: смес от 1 част мед към 2 части топла вида и чаена лъжичка канела, втривате в проблемната зона и до 1-2 минути ще почувствате облекчение.

Стомашни проблеми: Канела на прах върху 2 супени лъжици мед, преди храна, намалява киселинността и помага на храносмилането. Мед с канела облекчава болките в стомаха и лекува язви.

Проблеми в устната кухина: смес от 1 чаена лъжичка канела и 5 чаени лъжички мед се прилага върху болния зъб. Ако страдате от лош дъх, можете да изплакнете устата си с горещ разтвор от мед и канела.

Загуба на слуха: всяка сутрин и вечер вземайте комбинация от двете съставки, в равни пропорции.

Настинка и грип: Ако страдате от настинки, вземете по 1 супена лъжица топъл мед с ¼ чаена лъжичка канела 3 пъти на ден. Комбинацията лекува хронична кашлица, настинки и запушвания в носната кухина. Доказана ефикасност има и срещу грип.

Рак: Последните изследвания в Япония и Австралия сочат, че рак на стомаха и костите може да се лекува успешно с ежедневен прием на 1 лъжица мед и я чаена лъжичка канела 3 пъти на ден.

Дълголетие: Чай с мед и канела намалява процесите на стареене, както и помага на кожата да бъде свежа и мека. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *