Красота с кокосово масло

Препоръчваме ви:

Поддържайте кожата и косата си красиви с натуралната сила на продуктите от природата. Екзотичното кокосово масло има огромно разнообразие от употреби в козметиката, тъй като подхранва и овлажнява кожата, обгръща в мекота косите и може да се смеси с широка гама продукти за красота. Вижте как можете да използвате полезното масло от тропически кокос.

 

Създаването на собствени продукти за красота има много предимства и е по-лесно, отколкото предполагате. Ще спестите пари, като си изготвяте сами част от козметичните средства, които използвате, а и ще спестите отпадъчни опаковки на околната среда. Освен това те не съдържат токсични консерванти и ароматизатори, така че няма да излагате своята кожа на съмнителни съставки. Всичко, което трябва да направите е да се запознаете с няколко прости рецепти, които се нуждаят от една или две съставки, едната от които е кокосово масло.

Натуралният екстракт от кокос е сред най-популярните алтернативи на олиото за готвене. Съставен е от около 50 % лауринова киселина, която спомага за по-здравословен метаболизъм. Експерти проучват неговите антибактериални, антивирусни и антигъбични характеристики. Маслото може да се използва вътрешно и външно. Качественото кокосово масло има бял цвят и свеж аромат на кокос. То не е много скъпо и създава условия за спа с тропически нотки.

Употреби на кокосовия екстракт

1. Крем за лице

Лауриновата киселина въздейства благоприятно върху кожни заболявания като акне, което е добра възможност да поддържате състоянието на кожата си, ако сте с мазна или комбинирана кожа.

2. За почистване на грим

Кокосовото масло е ефективно за премахване на грим и е естествен овлажнител на кожата. Поставете малко количество в ръката си и го оставете да се разтопи, напоете памуче с масло и почистете кожата и очите.

3. Маска за лице

Добавете мед в малко кокосовото масло и нанесете върху лицето. Оставете маската да действа за десетина минути, след това изплакнете.

4. Балсам за устни

Нанесете върху напукани устни, за да ги предпазите от изсушаване. Може да прехвърлите малка част от кокосовия екстракт в малък контейнер и да го използвате навсякъде.

5. Овлажнител за тяло

Нанасяте го след баня върху мокра кожа на тялото, за да избегнете дехидратация.

6. Разтвор за вана

Налейте малко количество разтопено кокосово масло във ваната и се наслаждавайте на приятната аромотерапия.

7. Пилинг на тялото

Добавете една супена лъжица кафява захар в три супени лъжици кокосово масло в твърдо състояние и ще получите скраб за тяло. С допира до кожата маслото се разтапя, а гранулките захар премахват мъртвите клетки от епидермиса.

8. Крем за крака

Ако имате мазоли от високи токчета, ексфолирайте кожата с пемза преди лягане. За да е по-ефективна процедурата, след намазването на маслото поставете чорапи.

9. Терапия за кожички на ръцете

За да имате красив маникюр, намажете ноктите и кожичките на ръцете си с малко кокосов екстракт и ги избутайте.

10. Подхранване на косата

Нанесете затоплено кокосова масло върху косата и скалпа. Масажирайте добре, за да попие леко. Не поставяйте неразтопено масло, тъй като то се измива трудно от косата. Изчакайте двадесетина минутки, а след това изплакнете добре. Не е нужно да поставяте балсам след измиването.

11. Сухи цъфнали краища

Въпреки че няма пълно решение на проблема с цъфналите краища на косата, нанесете кокосово масло върху тях, за да се изгладят и като превантивен способ.

12. Крем за бръснене

Нанасяйте кокосово масло преди бръснене, за да омекотите кожата и твърдите косми, а и за да улесните бръсненето.

13. За масаж
Можете да използвате кокосовия екстракт за масажно масло, особено в студените месеци и върху суха кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *