Кудзу срещу алкохолизъм и никотинова зависимост

Препоръчваме ви:

Кудзу, Pueraria lobata, е лиана от семейство Бобови. Родното му място са Китай и Япония, а е пренесено в Америка чак през 1800 година, а по-късно се разпространява из Европа. В Америка е считана за досаден плевел, защото се развива много бързо. Билката се смята за една от петдесетте основни билки в китайската и японската народна медицина. През годините на рецесия в САЩ е бил издаден указ, според който всички пустеещи земи за бъдат засети с кудзу, за да може най-бедните да си осигурят препитание.

През последните години билката е обект на редици изследвания. Според техните резултати билката има безопасно и ефективно действие при прекъсването на болезнената зависимост от алкохолни напитки. Тя няма аналог в света и е най-мощното средство за отказване от тютюнопушене и алкохолизъм. Билката не само ликвидира зависимостта, а се справя с последиците от нея. Другото предимство на кудзу е, че за разлика от синтетичните лекарства срещу зависимост, няма никакво вредно действие върху организма.

Когато някой пушач спре да пуши, неговите никотинови рецептори спират да действат. Това означава, че те не получават количеството допамин, с което са свикнали. Според изследвания, месец след като цигарите бъдат спрени, бившият пушач започва да развива симптоми на депресия и организмът става по-чувствителен спрямо никотина. Кудзу започва да действа активно в този момент, защото в него преобладава активна съставка, която премахва психическата и физическата зависимост от никотина. Билката има същото действие и при хора, които имат проблеми с алкохола. В този случай кудзу има специално действие, което се изразява в това да не лишава алкохолика от изживяването му на удоволствие при приемане на алкохол.  Известно е, че хората се делят на две групи спрямо собствения си генетичен материал по отношение на алкохола. Хората, които принадлежат на европейския генотип при консумацията на големи количества алкохол изпитват чувство на еуфория и чак след години започват да се появяват последиците от пиенето. За населението на Източна Азия, китайци и японци например, токсичният ефект на алкохола е незабавен, в резултат на което те не могат да изпиват големи количества алкохол. Не на последно място, съдържащият се в кудзу изофлавинов компонент оптимизира метаболизма в черния дроб като намалява токсичността на алкохола.

Консумацията на билката носи много други здравословни ползи за организма Тя стимулира сърдечната дейност и понижава кръвното налягане. Подобрява качеството на съня и спомага за оросяване на мозъка. Преди консумация на кудзу е добре да се консултирате със специалист, ако имате непоносимост спрямо неговите активни съставки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *