Лазер ще замени инжекциите

Ново лазерно устройство ще замени инжекциите. То се нарича Please (от Painless Laser Epidermal System – безболезнена лазерна епидермална система) и поне до известна степен може да намали използването на игли в медицинската практика.

Принципът на действие на Please е сходен с начина, по който в миналото са били поставяни първите ваксини. С кратки пулсации лазерът отваря миниатюрни пори в кожата, без да причинява изгаряния. Върху обработената зона трябва да се постави лепенката с медикамент, който постепенно ще се абсорбира от тялото. Добрата новина е, че порите са сравнително плитки. При отварянето им не се достигат дълбоките слоеве на кожата, където се крият нервните окончания и кръвоносните съдове. Това означава, че при процедурите с Please се избягват болката и кървенето.

Лазерната „инжекция” вече е сертифицирана за европейския пазар. Устройството ще се предлага в два модела – Home и Professional. Първият вариант ще е подходящ за хора, които се подлагат на лечение у дома (например диабетици), а вторият ще е предназначен за лекарските кабинети.

източник: hicomm.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *