Лишени от сън и във форма

Препоръчваме ви:

За да сме във форма е много важно да сме се наспали добре. Важно е качеството на пълноценния сън, не количеството. Всеки възрастен се нуждае от 8 часа здрав сън на нощ, но понякога хронични болести, стресът или депресията ни пречат да си го набавяме, а точно това качество на съня, според едно проучване, запазва спомените ни през нощта.

Трудно е да стигнем до решение дали кафето е вредно или полезно за нас, тъй като проучванията си противоречат, но едно нещо си остава константа: кофеинът остава в нашата система за дълго време, така че не бива да пием кафе късно. Така няма да можем да сме във форма на следващия ден и чувствайки се уморени да пренебрегнем разходката към фитнеса или сред природата.

Понякога звуците ни помагат на мозъка да се фокусира и да се концентрира върху заспиването, намерете вашия подходящ звук, който ви приспива, независимо дали е пеенето на птичките или тихото тракане на машини или сирени. Сложете слушалките и се насладете на звуците, които ви приспиват.

Не забравяйте, че добрият сън е полезен за тренировките ви, така както тренировките са полезни за добрия сън. Несъмнено след определено физическо натоварване ще заспите по-лесно, а на следващия ден ще сте отново пълни с енергия и ще се върнете отново в залата.

Направете спалнята привлекателно място, вземете нови калъфки, ленени чаршафи и дебели завеси, за да я затъмняват, така по-трудно ще се разсейвате от техниката късно вечерта, което лесно ще коства утрешната тренировка. Ако имате телевизор в стаята, го преместете другаде. Не носете работата в спалнята си. Запазете спалнята само за сън и секс.

Водете си дневник на съня, ако не може да заспивате на време. Пишете защо не заспивате, какво ви тежи и не ви хваща сън. Използвайте старомодните тетрадка и химикалка, за да откриете проблема и по този начин да търсите решението. Защото хубавата почивка ни дава енергия за постигане на целите си не само в залата, но и извън нея.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *