Любопитно за Bronnley

ОСНОВАТЕЛЯТ

Джеймс Бронли, познат на всички като “Джими” бил само на 19 г., когато основал фирмата H. Bronnley and Company през 1883 година.

Той прекарал една година в Париж, където изучил изкуството на парфюмерията и козметиката, а също и производството на сапуни.

Докато бил във Франция, младият Джими Бронли попаднал на тайната в технологията на френския марципан и мигновено разбрал, че процеса може да бъде използван и в производството на сапуни! Момент на гениалност!

Завърнал се в Англия с амбицията “да направи най-добрия сапун в света”

Започнали да му идват хиляди идеи и той не губил много време, а основал собствен бизнес в Лондон. Нужно му било да заеме 300 лири от свои приятели, с които да си купи машини втора употреба, сред които и един миксер за тесто.

Този миксер ефективно се използва в Бронли и до сега.

След скромното начало в гараж, бизнесът процъфтял и се разширил. Били наети по-големи помещения.

Джими продавал сапуните си на лондонските аптекари, тъй като единственият универсален магазин по онова време бил Whiteley’s of Bayswater и в него нямало отделна секция за парфюмерия и козметика.

През 1901 г. Джими се омъжил за Тереза. Година по-късно той се прибрал в къщи и чувайки странен звук, смъмрил прислужницата, затова че не е смазала вратата. А тя му отвърнала :“ Господине, това е новородената ви дъщеричка, която плаче!”
Той нарекъл това “най-голямото разочарование в моя живот”.
Джими живеел за “Bronnley” и искал наследник, който да продължи бизнеса му.
Той не можел да предположи, че “Bronnley” ще празнува своята 100 – годишнина през 1983 година, под ръководството на това новородено бебе – дъщеря му Гладис.

Гладис пораснала и станала изпълнителен директор на компанията и заедно със своя съпруг Ханс Роситър довела компанията до днешната й забележителна позиция.
Гладис, също като майка си, не родила син, а дъщеря.
Името й е Ан и тя се присъединила към фирмата през 1966г., след като завършила История в университета с отличие както и курс за бизнес умения.
Тя с ентусиазъм продължава великата традиция на Бронли.

През 1947 година при пожар  е напълно опустошена фабриката – това била главна новина във вестниците.
Вземайки под наем ново помещение и възползвайки се от щедростта и любезността на четири конкурентни компании, които предложили да правят сапуните на Бронли докато фирмата се възстанови, компанията преживяла нещастието.
Две години по-късно Бронли вече се местят във възстановеното си помещение.
Станало ясно обаче, че там нямало място за разширение на производството, което се наложило от увеличеното търсене на продуктите след войната.

 Така че през 1952г. Бронли купили малко заградено място с няколко порутени сгради в градчето Бракли в сърцето на Англия. Сградите били възстановени и реконструирани и Бронли преместили цех “Опаковка” в Бракли.
През втората половина на 50-те години голяма пивоварна била обявена за продажба в това градче и Бронли се възползвали от възможността да я купят, като по този начин успели да преместят целия си процес по производството в провинцията през 1960 г.

Компанията дължи своята стабилност на лоялният си персонал, голяма част от който се присъединил към колектива в онези дни и до днес работи там.

„Къщата на Бронли“ е в основата си семеен бизнес и се различава от този препълнен свят с картели, поглъщане на фирми и сливания, като бива една от малкото фирми в тази област, които все още се управляват фамилно.

Екипът, които управлява Бронли блика от енергия, въпреки хода на времето и годините.
Гладис Роситър имала много и различни интереси в живота си; добре начетена и невероятен играч на бридж, тя имала възхитително чувство за хумор. Въпреки че финансовата страна на бизнесът била нейната главна грижа, Гладис била силно заинтересована от благополучието на персонала.
Нейна била заслугата за доброто управление и това ясно се вижда и днес.

Ханс Роситър, който харесвал всички видове музика е израснал в Бейрут. Той имал много буден ум.
Бил художник (една от маслените му картини била изложена в Кралската Академия), скулптор, гравьор на стъкло.
Бил е заинтригуван от всеки нов процес или машина. Понякога изумявал колегите си като се заемал с проект, който им приличал повече на фантазия, и след голямо упорство от негова страна откривали, че той не само работел, но и бил доходоносен.

Ан Роситър споделя с баща си страстта по музиката, най-вече операта и другите артистични жанрове.
Несъмнено точно заради това главните й усилия в Бронли са най-вече в създаването и дизайна на опаковките на новите продукти.
Нейният усет за това се вижда много ясно в новият имидж на продуктите през последните няколко години. Тя знае какво иска, усеща го силно чрез вътрешният си нюх и никога няма да направи компромис с това.

ДНЕС

Продуктите се продават в повече от 60 страни в цял свят, в Северна и Южна Америка, Европа, Средния Изток и в повечето азиатски страни.
Продуктите на Бронли се продават в световно известни магазини, като GAZZAZ, HARRODS, GALERIES LAFAYETTE, PRINTEMPTS, KAUFHOF DES WESTENS, ISETAN, DAIMARU, BLOOMINGDALE’S, JACOBSONS, NIEMAN MARCUS, SAKS, 5TH

Философията:

От 1883 година приноса на Бронли към цивилизацията е да разработва и произвежда луксозни ароматни колекции от артикули за цялостно и системно почистване, подхранване, тонизиране и ароматизиране кожата на тялото!

Кожата се нуждае от постоянни грижи в три направления:

  • почистване

  • тонизиране

  • подхранване

А за да се подобри и самочувствието ни е необходимо тя да бъде ароматизирана.

Бронли разработва уникални продуктови колекции за системно почистване, подхранване, тонизиране и ароматизиране на кожата на тялото.

В това се състои и философията на Бронли – ИЗБРАНИЯТ АРОМАТ ДА ВИ СЛЕДВА НАВСЯКЪДЕ – от банята, под душа и във ваната, през тоалетката в спалнята, до офиса и навсякъде около вас.

КАЧЕСТВОТО ПРЕДИ ВСИЧКО е другия „крайъгълен камък” от философията на БРОНЛИ.

В изисканите си продукти Бронли смесва етерични масла от най-високо качество, доставяни от цял свят.
Природата ражда изобилие от натурални ароматични вещества и Бронли умело ги съчетава в своите продукти.
Днес Бронли си остава водеща британска компания за сапуни и тоалетни артикули, известни с изобилието на натурално бадемово масло, билки, цветя и дървесни екстракти, съчетани в превъзходна комбинация, за да предпазват, овлажняват и омекотяват кожата.

Благодарение на високото си качество на продуктите, Бронли е удостоен с високата чест да се ползва с препоръките на Нейно Величество Кралица Елизабет II и Негово Височество Принцът на Уелс Чарлз.

Бронли има правото да постави гербовете на Кралските особи до своето лого.
Това означава освен всичко, че H.Bronnley е официален доставчик на Кралското семейство.
Кралските Гербове са знак на признание към хора или компании, които са доставяли редовно стоки или услуги за минимум 5 години към определени членове на Кралското семейство. Те винаги са били считани за знак на превъзходство и качество и са високо оценявани. Само няколко компании притежават правото да ползват всички Кралски гербове, сред които е и H. Bronnley.
Това означава освен всичко, че H.Bronnley е официален доставчик на Кралското семейство.
Кралските Гербове са знак на признание към хора или компании, които са доставяли редовно стоки или услуги за минимум 5 години към определени членове на Кралското семейство. Те винаги са били считани за знак на превъзходство и качество и са високо оценявани. Само няколко компании притежават правото да ползват всички Кралски гербове, сред които е и H. Bronnley.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *