Навици, които ни правят дебели – част първа

Препоръчваме ви:

Свалянето на тегло е номер едно сред личните ни цели. И рядко има хора, които са доволни от теглото си и не искат поне най-малка промяна. Понякога опитваме всичко, но грешката се крие във факта, че робуваме на грешни навици, които сме добили. Точно те ни държат далеч от мечтаната фигура.

1. Похапване пред телевизора

Вече може да нагласим любимото предаване да се излъчи в удобен за нас час и заставаме на едно място. Според изследване върху хората на диета, тези от тях, които спят по-малко от 5 часа качват два пъти и половина повече мазнини по корема, отколкото тези, които спят по 8 часа на денонощие. Според проучване на университета във Върмонт, участници, които искат да намалят телесната си маса и съкращават времето си пред телевизора с 50%, изгарят допълнително по 119 калории.

2. Ядене на мостри

Често в ресторантите заведенията за бързо хранене или супермаркетите предлагат мостри, за да може после са си закупим или поръчаме тези храни. Опитването на тези мостри води до приемане на калории, които сме приели без да се замисляме. Дори рядко помним, че сме посегнали към тези видове храна, но точно те, в повечето случаи, пържени и пълни с мазнини отдават влияние на фигурата ви. Преди да идете на обяд с приятелка или да пазарувате в супермаркет изяжте една ябълка или едно авокадо и ще изядете или купите много по-малки количества нездравословна храна.

3. Поръчвате си „комбо” меню

Проучване е доказало, че когато поръчваме „комбо меню” и си поръчваме отделни неща разликата в калориите е осезаема. Не е хубаво да приемаме повече храна, от тази която може да изядем, независимо от цената. Не забравяйте максимата, че евтиното излиза скъпо.

4. Купувате мляко с малко мазнини

Всъщност купувайки нискомаслени млека, вие лишавате тялото си от така нужните му мазнини. Мазнината също ви помага да абсорбирате витамините в соята или зърнената закуска. По този начин складирате по-малко мазнини и много скоро ще огладнеете пак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *