Навици, които трябва да откраднете от вегетарианците

Препоръчваме ви:

Макар да не сте вегетарианец, това не означава, че не може да откраднете някои техни навици, за да сте здрави, стегнати и във форма.

Направете зеленчуците главна атракция

Когато попитат повечето хора какво са яли за вечеря или обяд винаги се отговаря с месо, например „пиле с…”, винаги мислят за зеленчуците последно. Ключът е да мислите повече за самите зеленчуци. Слагайки ги на първо място само за едно хранене от деня ви, може да промени много диетата ви към по-здравословен начин на хранене, без да се налага да мислите постоянно от какво се лишавате. Променяйте навиците си малко по малко, за да останат тези промени трайни.

Избирайте растителни мазнини пред животински

Опитайте балсамиран оцет с гуакамоле отколкото със сметана и сосове като тахини (съдържа сусамово семе), но не масло. Тази промяна не само ще ви лиши от доста калории и ще загубите и някой друг килограм, но също така ви дава повече енергия и подобрява здравето ви. Растителните мазнини намаляват възпалителните процеси, пазят от преждевременно стареене и болести като затлъстяването.

Набавяйте протеина ви от варива

Не подценявайте колко протеини има във варивата. Лещата, боба и грахът са чудесен негов източник и тяхното приемане намалява процента да заболеете от диабет. Не подценявайте хумуса и нахута. Може да си сложите  протеин от грах на прах в различни смутита. Освен това този вид протеини държи кръвната ви захар в норма и съдържат толкова антиоксиданти почти колкото в горските плодове, заедно с това засищат глада ви като ви дават енергия и не ви се приспива след като ги хапнете.

Зеленчукова закуска между храненията

Има и вегетарианци, които си хапват и нездравословна храна между храненията, но има и такива, които държат това да не се случва. Поучете се от вторите и включете в закуските между храненията си хумус с гуакамоле, пресни плодове с ядки, зелени зеленчуци на салата. Дори да изберете натурален шоколад вместо млечен, е една малка победа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *