Необичайни ползи на меда

Препоръчваме ви:

Медът е много повече от здравословен подсладител на чая, ето с какво може да ви помогне.

1. Сложете го на устните си

Много лесен начин да си направите балсам за устни, които се напукват даже повече през есента и зимата, заради промяната на времето. Забъркайте в купичка малко бадемово масло, восък и мед и имате чудесен балсам за устни.

2. Почистете раните си

За антисептичното действие на мед се знае от векове, така че можете да го наложите на раните си, ако нямате спирт или сте в кухнята и се изгорите. Не губете време, намажете с малко мед и продължете готвенето.

3. Отървете се от махмурлука

Забравете за аспирина след дълга нощ  из най-новите нощни клубове, само добавете малко мед на препечената си филийка рано сутринта. Тъй като медът е богат на фрутоза, той помага на метаболизма да се пребори с алкохола.

4. Почистете сухите лакти

Нищо не е по-неприятно от сухи лакти, които се пукат, затова след следващата си баня нанесете малко мед и бавно масажирайте сухата кожа. Оставете меда да действа 30 минути и след това изплакнете.

5. Ексфолиант

Медът всъщност е прекрасно ексфолира кожата. Затова ако добавите малко натрошени бадеми и лимонов сок си правите прекрасен натурален и безвреден домашна скраб за лице.

6. Сложете го на косата си

Под душа преди да нанесете шампоана сложете малко мед на косата си, не се притеснявайте колко лепкаво става, помислете си каква услуга правите на косата си, след няколко минути ще видите колко е красива косата ви. Може да сложите и лъжица мед в купичка с вода и след баня да сложите сместа на косата си и ще видите каква сияйна коса ще имате.

7. Загуба на тегло

Една от най-прекрасните качества на меда, защото той прекрасно замества сладките неща, но също така забързва метаболизма, само не го приемайте в големи количества, помнете всичко е в умереността. Ако искате здравословен живот направете меда част от ежедневието си.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *