Необичайни употреби на балсам за устни

Вероятно винаги имате в дамската си чанта балсам за устни, който предпазва нежната кожа на устните от изсушаване, жега и вятър. Вижте няколко други употреби на тази функционална козметика. Понякога можете да поправите някаква повреда само с обикновено стикче за устни.

Предпазете кожата от изгаряне в жегата
На ски в планината или на плаж до морето, понякога се оказвате без защитни очила, които да предпазят нежната кожа около очите от слънцето и вятъра. Намажете зоната около очите обилно с балсам за устни, за да можете да се спускате по ски пистата без да се притеснявате, че кожата ви ще се увреди от вятъра. Ако ползвате балсам със слънцезащитен фактор, ще се защитите от слънчевата радиация в планината или до водата.

Срешете непокорните вежди
Ползвайте балсам за устни стик, в който има вазелин, за да срешете непокорните вежди, като им придадете желаната форма. Нанесете с четка за вежди и срешете.

Размърдайте заседнал пръстен
Не дърпайте силно тесния пръстен, който е заседнал върху пръста на ръката ви, тъй като тъканта може да се подуе още повече. Вместо това намажете кожата около него с балсам за устни и леко го размърдайте със завъртане около оста му.

Обработете порязаната кожа
Вместо да покривате порязаната кожа по време на бръснене с тоалетна хартия, нанесете върху раната малко балсам за устни. Съставките на балсама бързо ще спрат кървенето, особено ако стикът е за много сухи устни, които се цепят.

Смажете заседнал цип
Втрийте малко балсам или вазелин за устни върху зъбите на ципа, който не можете да отворите. Опитайте се да разпределите кремообразната смес между зъбците, за да подейства като смазочна течност. Отворете и затворете няколко пъти ципа, за да го раздвижите и да смажете системата.

Улеснете дърводелската дейност
Натъркайте повърхността на металните сглобки за дърводелска дейност с малко вазелин, за да спомогнете за по-лесното им внедряване в дървесината.

Смажете електрическата крушка
Много често крушките, особено тези на открито, които са изложени на влага и слънце, могат да ръждясат в горната си част, така че да не можете да ги отвинтите, когато изгорят. За да не се налага да чупите крушката, преди да я сложите я намажете по резбата с балсам за устни, като внимавате да не намацате металната част на приспособлението.

Смажете металните и пластмасови релси
Върху релсите на мебелировката с подвижни части нанесете балсам за устни, за да смажете системата. Улеснете движението на частите на чекмеджетата, на вратите и на прозорците като ползвате обикновен балсам или неароматизиран вазелин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *