Необичайни употреби на обичайните вещи – 1

Не изхвърляйте старите вещи и не купувайте излишни препарати за почистване. Някои вещи могат да се употребяват по множество начини. Вижте няколко необичайни употреби на обичайните вещи.

Сол за измиване на салатите

Можете да почистите листата на салатата от мръсотията с малко сол. Сложете солта в купа с вода и потопете салатата или други листни зеленчуци. Оставете да покиснат половин час и изплакнете добре с чиста топла вода.

Лук срещу лоши миризми в мазето

Премахнете неприятната миризма в мазето с глава лук. Срежете я наполовина и сложете половините в 2 чинийки. Оставете за през нощта. Когато миризмата на лук изчезне, въздухът в мазето ще ухае много по-приятно от преди.

Лимон за използваните клечки за зъби

Сложете върху празничната маса 2 лимона, върху които гостите ви да слагат клечките за зъби. Върху единия лимон забодете клечки за употреба, а на другия сложете надпис, че е за употребявани клечки за зъби. Така гостите ви ще знаят къде да ги слагат, вместо да се налага да ги събирате от цялата маса и по настилката в стаята. Вместо лимон, можете да сложите портокал или грейпфрут.

Лимон за бяло пране

Заменете белината с половин чашка лимонов сок, който избелва тъканите много добре и оставя цитрусов аромат.

Дезодорант срещу мазоли по краката

За да не ви правят новите обувки мазоли по краката, намажете зоните, които се търкат най-много с дезодорант стик. Той ще редуцира търкането и ще намали риска от поява на мазоли и рани.

Корда за кабелите

Използвайте кордата, с която се затварят пликовете с хляб и сандвичи, за да държите кабелите така, че да не се заплитат. Ако се налага срежете част от кордата, ако е твърде дълга, за да не стърчи.

Клечка за уши вместо четка за грим

Използвайте клечки за уши, за да нанасяте грим върху лицето си, вместо четки за грим. Можете да ги употребявате сухи или навлажнени, а след употреба можете да ги изхвърлите. Особено полезни са клечките на път, за да не носите всичката козметика.

Бебешко олио за премахване на боя

Можете да премахнете капките латексова боя от кожата и косата си с малко бебешко олио. Нанесете го и изтъркайте с груба гъба, за да премахнете боята. Ако искате да отстраните боя от косата си, изтъркайте я с памук с малко бебешко олио и срешете.

Метална стойка за списания за кърпите в банята

Можете да държите изпраните кърпи в банята върху стойка за списания, вместо да ги окачвате върху закачалка. Така ще знаете кой кърпи са употребявани и кои не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *