Нови употреби на старите вещи в горещите дни, част 2

Препоръчваме ви:

Вижте как можете да употребявате някои от вещите вкъщи в горещите дни. Тези лесни идейки могат да ви спестят време и нерви. Вижте първа част тук.

Завеса за баня за пикник

За пикник на открито са ви необходими само кошничка с храна и напитки, одеало, завеса за баня, добра компания и настроение. Завесата сложете под одеалото, така че да можете да седнете на тревата в парка или гората, без да се намокрите от росата.

Стар слънцезащитен крем за бръснене

Макар да не можете да употребявате слънцезащитния крем след повече от 9 месеца, след като го отворите, можете да го използвате за друга цел, вместо за защита на кожата от слънчева светлина. Използвайте стария крем вместо козметика за бръснене.

Маркуч за по-добър захват

Неудобната дръжка на кофите можете да трансформирате за минутки с маркуч. Срежете част от маркуча и изрежете цепка по дължина, за да пъхнете дръжката в него.

Ръкавичка за защита на очила

За да защитите очилата си, обикновени или слънчеви, от надраскване, прегряване и счупване, сложете ги в мека ръкавичка. Така можете да ги сложите в плажната чанта, без да се притеснявате, че ще ги повредите.

Чаена торбичка срещу ухапване от насекоми

Можете да облекчите неприятното усещане от ухапване на комар с обикновен зелен или черен чай. Можете да употребявате използвани торбички чай, след като сте запарили напитката. Оставете я да се охлади и я сложете върху засегнатата зона. А ако искате да облекчите кожата на цялото си тяло, сварете малко чай и го разредете с хладка вода във вана.

Кухненска ръкавичка за градинско барбекю

Отделете за градината стара кухненска ръкавичка, в която можете да съхранявате приспособленията за барбекю. Окачете я някъде наблизо около печката на открито, за да не се чудите къде сте оставили четката за почистване или шпатулката.

Формички за лед за боички

Използвайте за проектите с бои пластмасова формичка за лед, като сложите отделните разцветки в частите на формичката. Можете да употребявате отделните бои, да ги смесвате и да ги разреждате. Идейката е много добра не само за вас, но също за деца.

Паста за зъби за очилата

За да предпазите стъклата на очилата за плуване от замъгляване, преди да ги употребявате ги намажете с малко обикновена паста за зъби и ги избършете добре преди употреба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *