Някои трудно за диагностициране болести – част трета

Препоръчваме ви:

Когато изпитвате странни болки, неразположение със стомаха и необясними симптоми, отивате на лекар, за да търсите отговор за неразположенията си, но много симптоми могат да се сбъркат и да получите грешна диагноза. Ето едни от най-често срещаните болести, на които първоначално е сложена друга диагноза.

7. Лупус

Един доста подвеждащ симптом на лупуса е обривът в пеперудена форма около бузите и не винаги присъства. Лупусът е друга хронична болест с възпалителен процес. Ако нямате обрива, тогава съвсем може да объркате доктора си. Може да се отрази на ставите, бъбреците, мозъка, кожата и белите дробове и може да наподоби други симптоми, но тогава трябват пълни кръвни изследвания на кръвта и урината, за да се разбере, че имате лупус.

8. Синдром на поликистозните яйчници

Нередовен цикъл, необясним напълняване, трудно забременяване са симптоми на този синдром. Много жени с тези оплаквания имат уголемени яйчници с множество малки кистички в тях, но не всеки с този синдром има уголемени яйчници, затова трудно се диагностицира. Това е хормонален дисбаланс, при който се увеличават нивата и на мъжките хормони, което може да увеличи окосмяването при дамите, периодът на цикъла се увеличава при това заболяване.

9. Апендицит

Може да си мислите, че възпаленият апендицит е лесен за диагностициране, но всъщност не винаги пациентите изпитват гадене, болка, стягане в корема и не много висока температура. Но понякога хората ги боли, след това апендицитът се пука и тях вече не ги боли. Но това е много страшно, защото така в тялото се излива течност, която може да доведе до критична инфекция.

10. Ендометриоза

Много здрави жени изпитват болки и дискомфорт по време на цикъла си, така че не е чудно, че ендометриозата, която представлява тъкан, която расте извън матката, много често е с пренебрегнати симптоми. При нея жените изпитват болка, крампи и обилно кървене. Затова трябва да се направи вагинален преглед, за да види кое причинява болестта, както и ултразвук и при необходимост лапароскопия.

 

Част първа

Част втора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *