Няколко причини да спрете да пиете газирани напитки – веднага

Препоръчваме ви:

Често чуваме да спрем цигарите, да намалите калориите, но никой не предупреждава за газираните напитки. Проучвания показват, че газираните напитки се асоциират със стареенето на клетките, заедно с придружаващи болести, особено в подсладените напитки и това без да взимаме предвид ролята им в затлъстяването.

Едно проучване продължило 15 години показва, че едва 30 милиграма газирани напитки на ден увеличават с 40% възможността при мъжете да развият рак на простата.

1. Дехидратация

Макар че всички асоциираме напитките с утоляване на жаждата, тези които съдържат кофеин ви дехидратират, защото кофеинът е диуретик и ви кара да се освободите от течностите.

2. Много калории

Може да си мислите, че от напитки не пълнеете, но това съвсем не е така. По този начин приемате калории, за които не сте мислили и после се чудите, защото начинът ви на хранене не е откликнал на нуждите ви, а проблемът се крие в начинът „на пиене”.

3. Киселини

Поради голямото количество на киселини в тях, те се полепват по емайла на зъбите и ги правят по лесни за разрушаване и гниене. В много газирани напитки нивото на pH е високо около 2,5, което сравнено с това на водата едва 1, е много.

5.  Изкуствени подсладители

Много хора избират нискокалоричните газирани напитки, но в тях има изкусени подсладители, които са даже по-вредни от захарта според редица проучвания.

6. Изчерпване на минералите

Всички газирани напитки с кофеин и фосфорна киселина, изстискват калция от костите ви, също така кофеинът увеличава нуждата да уринирате и така много минерали напускат тялото ви.

7. Диабет

Някои учени вярват, че нуждата да приемате газирани напитка дава на панкреаса навика да не може да се справи с нуждата на тялото от инсулин, което води до диабет. Освен това до диабет може да доведе и напълняване, което също се свързва с вкусните напитки пълни с балончета.

Позволявате ли си да пиете безалкохолни напитки?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *