Няколко здравословни ползи от зеленото кафе

зелено кафе

1. Богато на антиоксиданти – съдържа антиоксиданти, които намаляват количеството и ефектите на свободните радикали. Това свойство се дължи основно на високото съдържание на хлорогенна киселина.

2. Ускорява метаболизма – отново дължащ се на хлорогенната киселина, която минимизира прекомерното освобождаване на глюкоза от черния дроб кръвта, а от там се стимулира процеса на изгаряне на мазнини.

3. Потиска апетита – контролира желанието за храна и ни предпазва от преяждане, така спомага за премахване на излишните килограми.

4. Диабет – ефикасно при борба с диабет тип 2, водейки до намаляване на нивата на кръвната захар.

5. Холестерол – резултати от изследвания сочат, че консумацията на зелено кафе намалява нивата на „лошия” (LDL) холестерол и ви предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

6. Циркулация на кръвта – в състава на зеленото кафе се открива активна аспиринова съставка, която влияе върху еластичността на артериите и нормалния поток на кръвта през съдовете.

7. Детоксикация – естествен помощник за детоксикацияна организма, подпомага пречистването на черния дроб.

8. Енергиен източник – повишава енергийните нива в организма, поради високото количество на кофеин.

9. Имунна система – поради антиоксидантните си свойства, зеленото кафе помага на организма да се изчисти от всички токсични елементи и засилва имунната ви система.

10. Грижа за кожата – гама-аминобутиринова киселина, теофилин, епигалокатехин галат са част от съставките на зеленото кафе, които са помощник за поддържане на здравето на кожата и предотвратяване появата на бръчки. Освен това мастните киселини и естери овлажняват кожата, като я предпазват от излющване, обезцветяване и други увреждания.

11. Коса – от една страна антиоксидантите в зеленото кафе, помагат за премахване на токсичните елементи, увреждащи косъма и скалпа ни. От друга страна, екстрактът от зеленото кафе е добър помощник в борбата срещу косопад – стимулират както растежа, така и дебелината на косъма. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *