Очни алергии – как да ги разпознаем и как да се справим – част втора

Препоръчваме ви:

Очните алергии зачервяват очите, ако и вие имате подпухнали червени очи, не сте сами. Само в САЩ милиони се борят с очните алергии или с алергичния конюнктивит. Един студен компрес може да ви върне във форма, ако скоро след като очите ви са изпаднали в това състояние имате излизане сред хора.

Ако всеки път, когато излезете на разходка през прекрасното пролетно време, очите ви се зачервяват, голяма е вероятността да имате алергичен конюнктивит. Различните видове полени – от тревата и дърветата са най-яростните към очите. Ако почувствате подобен дискомфорт винаги носете слънчеви очила навън, а вътре стойте на затворен прозорец с включен климатик.

Друг източник на ужасните дразнения в носа и очите са животинските косми, праха и плесента. Тези дразнители могат да ви тормозят при всяко време на годината. За да контролирате алергиите към домашни любимци трябва да ги държите далеч от спалнята си. Ако не може да се сдържите да не си поиграете с кучето или котката на приятел, то веднага след това измийте ръцете си и не пипайте с тях лицето си преди това, сменете дрехите си веднага щом се приберете. Ако плесента и праха ви карат да се чувствате зле, то дръжте алергените далеч. Тупайте калъфките, перете чаршафите с топла вода и дръжте влажността в стаята си между 30 и 50%. Почиствайте пода с влажен парцал, за да махнете праха, но не го метете, така ще се почувствате по-зле.

Ако плесента вкъщи кара очите ви да текат, задължително почиствайте редовно банята, кухнята и мазето, гледайте навсякъде, където може да се крие плесента, защото понякога може да не се вижда от пръв поглед, а вие да се чудете защо вашата настинка не отшумява с месеци.

Повечето капки за очи имат същата съставка, както и капките за нос – антихистамини, деконгестанти и стабилизатори на мастоцитите. Антихистамините блокират хистамина, който тялото отделя неправилно сметнал безопасните частици като полен и прах за вируси и бактерии.

Част първа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *