Омега 3-6-9 – най-важните ненаситени мастни киселини

Незаменимите Омега 3-6-9 са най-важните ненаситени мастни киселини. Противно на общите разбирания хранителен режим, който цели изгаряне на излишните мазнини, не трябва да бъде напълно лишен от мазнини. Може да ограничите напълно приема на наситени мазнини (от сирене, масло, свинско месо), както е по време на пости, но задължително трябва да си набавяте необходимите за тялото ненаситени мазнини (есенциални мастни киселини). Те са не само необходими за абсорбцията на мастно разтворимите витамини, но имат важна роля при производството на хормони и клетъчни компоненти. Човешкото тяло може да произведе повечето мазнини от другите хранителни съставки (въглехидрати, протеини и мазнини), но има два типа мазнини, които не могат да бъдат произведени от тялото и трябва да се приемат чрез храната – това са Омега-3 и Омега-6 мастни киселини. Пълното отсъствие на мастни киселини Омега 3-6-9 (Omega 3-6-9) от вашето меню може да доведе до сериозни разтройства в човешкия организъм – като намалени нива на някои хормони (тестостерон, адреналин, кортизон и др.), както и до повишено ниво на холестерол в кръвта. 

Тези киселини са важна част от здравословното хранене и са незаменим елемент за поддържане на подходящо ниво на холестерола в кръвта, както и за подобряване състоянието на сърдечносъдовата система. 

За съжаление тези така важни ненаситени мастни киселини не се произвеждат от организма, поради което е необходимо да се приемат чрез храната или под формата на хранителна добавка. Канадската топ марка Jamieson е лидер в производството на хранителни добавки, тя  пусна на българския пазар „ОМЕГА 3-6-9“. Този продукт, „ОМЕГА 3-6-9“, осигурява най-важните Омега-3 ненаситени мастни киселини – ЕРА (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина). Множество проучвания доказват, че редовният прием на EPA и DHA може да намали риска от коронарни сърдечни заболявания. Налице са доказателства, че приемът на EPA и DHA понижава нивата на триглицеридите в кръвта и по този начин намалява и риска от инфаркт на миокарда. 

Съгласно проведени научни изследвания ОМЕГА 3-6-9 мастните киселини спомагат за поддържане на доброто здравословно състояние, забавят развитието на атеросклероза и допринасят за правилното функциониране на мозъка и сърдечносъдовата система. 

ЕТО САМО НЯКОИ ЕФЕКТИ, КОИТО ВАШИЯТ ОРГАНИЗЪМ ЩЕ ПОЧУВСТВА ПРИ РЕДОВНИЯ ПРИЕМ НА „ОМЕГА 3-6-9“

Ефекти:
Спомага да се поддържа подходящо ниво на холестерол и триглицериди в кръвта              Подпомага здравословното състояние на сърцето и кръвоносните съдове
Необходим за активността на нервните клетки
Благотворно влияе върху мозъчната дейност и особено паметта
Оказва положителен ефект върху кръвното налягане
Допринася за превенция на болестите на цивилизацията

Хранителната добавка Омега 3-6-9 Биокомплекс от Джеймисън стимулира имунитета, подпомага сърдечно-съдовата система, понижава високото кръвно налягане и облекчава ставни болки, придружени с отоци, причинени от ревматоиден артрит. Съдържащите се Омега 3-6-9 мастни киселини са извлечена от чисти и пресни, студено пресовани масла от био лен, пореч и риба.Този комплекс стимулира имунитета, подпомага сърдечно-съдовата система, понижава високото кръвно налягане и облекчава ставни болки, придружени с отоци, причинени от ревматоиден артрит. Омега 3-6-9 също  предотвратява сърбежа и лющенето на кожата, причинени от екземи и псориазис. Комплексът спомага и за поддържането на добра мозъчна функция допринася за доброто състояние на гърдите, дебелото черво и простатата. Омега 3-6-9 на Jamieson съдържа витамин E под формата на естествени токофероли за предпазване от окисляване.

Рибеното масло, съдържащо се в този продукт, е пречистено чрез фин процес на молекулярна дестилация за отстраняване на всякакви следи от живак и други микро замърсители.

ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3-6-9 капс. 1200 мг. * 80



Мощна комбинация от най-важните Омега 3-6-9 мастни киселини. Съдържа масло от пореч, рибено масло и ленено масло. Стимулира имунната система, сърдечната и мозъчна функция. Укрепва сърдечно-съдовата система. Намалява възпалението, което е характерно при заболявания като лупус и ендометриоза. Намалява ставните болки с отоци, причинени от ревматоиден артрит.

Подпомага за доброто състояние на гърдите, простатата и дебелото черво. Укрепва имунната система.

Намалява високото кръвното налягане.

Омега 3-6-9 спомага за поддържане на добра мозъчна функция и намалява лющенето на кожата при псориазис и екземи. Омега 3-6-9 съдържа витамин Е под формата на естествени токофероли за предпазване на окисляване и за поддържане на свежест на маслата.

 

Съдържание на 1 капсула:

масло от пореч – 400 мг;
ленено масло – 400 мг;
витамин Е – 6,7 мг;
пречистено рибено масло – 400 мг;
алфа линоленова киселина – 212 мг;
дикосафексенова киселлина – 48 мг;
ейкосапентенова киселина – 72 мг;
гама линоленова киселина – 76 мг;
линоленова киселина – 207 мг;
олеинова киселина – 173 мг.
Други съставки: глицерин, желатин

Начин на употреба: 1-3 капсули на ден.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *