По-слаби с индийската диета

Препоръчваме ви:

С идването на празниците, ще седнем на семейната трапеза и после ще се вайкаме. Ето защо предколедно ви даваме индийския начин за губене на тегло, за да влезете във форма през студения януари. При индийците е много трудно, защото на техните празненства има много мазни храни с високо съдържание на захар и мазнини. Много ентусиасти смятат, че ако се затворят във фитнеса ще свалят излишните калории, но ако приемът на калории е прекалено висок, то резултатът ще е нулев.

Когато се обръщат към индийската диета за сваляне на килограми трябва да имате предвид възрастта, теглото, метаболизма си, активността в ежедневието и, разбира се, здравословното ви състояние. Трябва да имате предвид индекса на телесната маса. Също така трябва да видите кои от посочените храни  помагат за свалянето на килограми и са лесно откриваеми за нашите ширини. Ето и полезните храни, които да ползвате в диетата си по индийски.

Кафяв ориз

Обичате ориз, посегнете към кафявия, дори може да го замените в някои от ястията за Бъдни вечер. Няма да съжалите.

Бобени храни

Много богати на протеини и ще ви заситят дори на празниците, сложете повече бобени храни на трапезата по празниците като гарнитура или основно ястие, фибрите в тях намаляват триглицеридите и холестеролните нива в организма.

Спанак и листни зеленчуци

Вече по-лесно откриваме даже пресни броколи, зеле и  салата айсберг почти през цялата година, не подминавайте щанда със зеленчуци и се запасете и в зимните месеци, ако искате досадните килограми да не са ви проблем.

Краставици

В Индия се намират доста видове, тук през зимата едва един, но това не пречи да обогатим менюто си с повече от зеления зеленчук, чието съдържание на вода е така високо.

Чесън

Не само ни пази от досадните грипове и настинки, но богат на полезни вещества и нискокалоричен, той спомага за намаляване на апетита и държи нивата на кръвната захар в норма. Не го пренебрегвайте.

Дайте ни идея и за други храни, които биха помогнали в борбата с килограмите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *