Повишете енергията си

Препоръчваме ви:

За да повишите нивата на енергията си не е нужно да изпивате по няколко чашки кафе или да унищожавате кутийки с енергийна напитка. Можете да повишите тонуса си с няколко хитринки.

1. Акупресура на тимуса

Тимусът се намира в горната част на гърдите, по средата. Когато с ръка потупате леко тази зона, се ускорява производството на Т-клетки, облекчава се стресът, повишава се енергията, увеличават се силата и жизнеността. За незабавно повишаване на енергията се препоръчва потупване в областта на тимуса с върховете на пръстите за 20 секунди, докато дишате бавно. Друга техника за увеличаване на енергията е да стимулирате определени акупресурни точки като употребявате пръстите на ръцете си. За да редуцирате ежедневния стрес докоснете центъра на гърдите си и вътрешните краища на ключицата с пръсти около десетина пъти, докато дишате бавно.

2. Ежедневна доза слънце

Не е изненадващо, ако се чувствате уморени, когато стоите дълго време в помещение без достъп на естествена светлина. Излезте навън и усетете как слънчевите лъчи ви зареждат с енергия и ви повишават настроението.

3. Пийнете чашка зелен чай вместо кафе

Ако сте маниак на кафето, обаче то не ви действа, освен ако не повишавате броя на чашките, пробвайте да пиете зелен чай. Той също съдържа кофеин, освен това спомага за намаляване на наднорменото тегло. Зеленият чай съдържа много антиоксиданти, предпазва от сърдечно-съдови болести, редуцира опасността от кариеси и кара кожата да изглежда по-здрава.

4. Раздвижете се из стаята

Ако се почувствате уморени, а имате много работа за вършене, изправете се от стола и се разходете за няколко минути. Те ще са достатъчни, за да тонизирате мускулатурата. След това ще се почувствате по-свежи и ще бъдете по-продуктивни. Ако седите на стол твърде дълго кръвоносните съдове редуцират своята активност, а това може да понижи енергичността ви.

5. Релаксирайте мозъка си

Следващия път, когато имате желание да подремнете, увеличете броя на премигванията с очи. Всеки път, когато премигвате мозъкът получава кратка отмора. За да постигнете спокойствие и баланс пробвайте да медитирате за по 20 минути по два пъти на ден.

6. Йога дишане

Следващия път, когато имате нужда от повече енергия пробвайте с едно семпло упражнение. Седнете с изправен гръб и затворете очи. Фокусирайте вниманието си върху дишането, бавно вдишвайте и бройте до 6, напрегнете всички мускули на тялото. След това бройте до 6 като издишвате и отпускате мускулите. Повторете колкото пъти искате упражнението.

7. Седете добре изправени

Когато работата на хората е свързана с повече време в седнало положение, постепенно тялото се отпуска. В такова положение е възможно да се повлияе на артериите, които пренасят кръв до мозъка, защото те са притиснати от стойката на тялото. От друга страна тялото губи повече енергия, защото мускулите трябва да поемат работата на костите. Затова специалисти съветват да се стои на стол в изправена стойка.

8. Яжте повече ябълки

Когато се чувствате изморени сладките храни изглеждат много изкушаващо, но всъщност консумацията на храни с високо съдържание на захар може да повиши усещането на умора в дългосрочен план. С една ябълка ще получите енергия, която ви е необходима. Тя е пълна с витамин С, фибри и сложни въглехидрати, които ви дават енергия и стабилизират кръвната захар.

9. Пийте вода

Най-честата причина за умората е дихидратацията. Това е така, защото ако няма достатъчно вода в организма, се намалява обемът на кръвта, а снабдяването на клетките с необходимия им кислород и хранителни вещества се затруднява значително. Дехидратацията може да предизвика нарушаване на краткосрочната памет, световъртеж и замъгляване на съзнанието.

10. Червени багри

Според проучвания ярките багри, и по-специално червеното, ви карат да се чувствате по-добре. Затова откраднете малко време от натовареното си ежедневие и насочете погледа си в посоката на някакъв червен предмет, като дрехи или аксесоар. Можете да се поглезите с обикновен маникюр в яркочервено или да си купите червена дамска чанта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *