Празнична система от упражнения, част втора

Празничните дни в края на годината не са само забавления, много ядене и пиене на алкохол. Заради този режим организмът се стресира, нарушава се доброто храносмилане и се качват килограми. Ето списък, който е съставен от 12 предизвикателства, с които да започнете празничния сезон и да сте във форма преди началото на новата година.

Първа част

Ден 7
Кардио тренировките са от значение за издръжливостта и силата на организма. Освободете се от стреса като правите тези движения. Изпълнете 20 бързи удари с ръце напред, след това веднага изпълнете 20 удара с крак. Направете 30-секундна пауза и повторете отново упражненията. Направете 3 серии.

Ден 8
Карането на колело е ефективно кардио упражнение, което може да ви помогне да отслабнете, да изградите мускулна маса и да повишите нейната издръжливост. Ако имате велеаргометър вкъщи ще можете да да натоварите мускулите като променяте силата на съпротивлението. Например за 1 час на висока скорост на въртене на педалите можете да изгорите около 600 калории.

Ден 9
Ако някое упражнение от тренировката не ви харесва, но го изпълнявате насила, защото трябва, можете да не го правите. Фокусирайте се върху любимите си упражнения и тренировки, върху танци или върху тренировка на открито с някоя позната. Каквито и да са те важно е да ви доставят удоволствие.

Ден 10
Съсредоточете се върху техниката на изпълняване на упражнението и дишането си. Не се разсейвате със слушане на музика или с извършването на други дейности. Отпуснете и се отървете от стреса като изпълните няколко йога упражнения. Отделете малко от времето си за размисъл за това какво сте направили досега и какво предстои.

Ден 11
Отделете време за стягане на мускулатурата на корема. Въпреки че тези упражнения няма да стопят мазнините в тази област за един ден, те са ефективни и с малко натоварване можете да тонизирате цялата коремна област. Тренировката се състои от 3 упражнения като между всяко упражнение се извършва кардио дейност като подскачане или бягане. Започнете с коремни преси, след това отделете време за кардио. Легнете на земята, свийте ръцете и ги поставете под главата си. Повдигнете краката на 90 градуса нагоре и ги свийте на същия градус в коляното. Достатъчно е да отделите по половин минутка за всяка част и да изпълните 3 пъти.

Ден 12

Можете да се ангажирате с леки упражнения, като плуване, бягане, ходене или бавно каране на колело. Отпуснете се и се заредете с настроение. Тази 12-дневна програма може да ви помогне да сте във форма за празничната веселба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *