Предпазете кожата си от слънцето

Препоръчваме ви:

За горещите дни не трябва да забравяте слънцезащитните съставки, които да предпазват кожата ви от изгаряне, зачервяване и сериозни болести. Вероятно сте наясно колко вредно може да е слънцето за кожата, за косата, за очите. Слънчевите изгаряния могат да имат сериозни последствия, особено ако са получени в детска възраст. Те не са безобидни, дори да ви изглеждат такива за момента. Вижте как да предпазвате кожата си от слънцето още по-добре.

Нанесете фактор преди да се облечете
Слагайте слънцезащитен крем под дрехите си, за да сте сигурни, че сте защитили изцяло кожата си. Ако се облечете и нанесете крема покрай дрехите си, можете да пропуснете някои зони от незащитената кожа и те да изгорят. Нанесете слънцезащитата, изчакайте тя да попие добре в кожата ви и тогава се облечете.

Нанесете фактор преди да излезете от вкъщи
Добре е да нанасяте крема преди да излезете от вкъщи, за да може кожата да попие съставките добре, преди да ви нагрее слънцето. Защитата изисква малко време, за да започне да действа, а освен това тя няма да се размие от потта, преди да попие добре.

Обновявайте защитата

Сънцезащитните съставки имат срок на годност 9- 12 месеца след отваряне, така че е добре да употребявате продуктите в рамките на няколко месеца. След този период защитата отслабва и може да изгорите, въпреки че сте се намазали. Ако винаги ви остава крем в бутилката, купувайте по-малки опаковки. Освен това е добре да подновявате защитата на всеки няколко часа, особено ако се къпете.

Пийте добавки
Можете да защитите кожата си отвътре като хапвате храни с антиоксиданти. Има хранителни добавки, които комбинират съставки за защита на кожата от слънцето. Полезни са зеленият чай, морковите, чушките, рибата, орехите. Най-силните антиоксиданти са витамините A, C и E, селен, флавоноиди.

Не забравяйте зоната на очите

Тъй като обикновените слънцезащитни кремове могат да раздразнят кожата в зоната на очите, употребявайте специална защита под формата на стик, като внимавате да не попадне в окото. Използвайте слънчеви очила с добра защита, като е добре те да обхващат зоната покрай очите, за да я защитават от увреждане, изгаряне и бръчки.

Дрехи и шапка за защита
Светлите тъкани, особено ако са памук, лек, коприна, защитават добре кожата, ако я покриват. Когато можете, обличайте широки и проветриви дрехи, които да обхващат кожата на ръцете, краката и деколтето. Тъй като косата не осигурява достатъчна защита на главата, употребявайте слънцезащита под формата на спрей, а най-добре е да използвате шапка с широка козирка, която да защитава горната част на главата ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *