Прическa според формата на лицето – част първа

Препоръчваме ви:

Може да харесвате една или друга прическа много и да носите косата си така, но за съжаление лицето ви трябва да определи как да носите косата си, ако искате да изглеждате максимално добре, а не личните ви вкусове. Ако искате с идването на пролетта да замените старата прическа и да опитате нещо ново, то съобразете се с формата на лицето си, за да се убедите, че е правилният избор.

За кръгло лице

Опитайте асимитрични прически. Различните височини подхождат много на кръглото лице. Ема Стоун е добър пример за това. Тя добавя различни дължини на различни накъдрени краища, които карат лицето да изглежда по-слабо.

Друга чудесна прическа са пластове, но започващи от брадичката. Ако държите на по-дългата коса, само й направете етажи, които да започват под брадичката. Конската опашка, ниско на тила е много подходяща за кръглото лице. Може да опитате с по-светли кичури, които също ще отнемат от овалността на лицето ви. 

На кръглото лице му отиват и коса на черта над раменете с бретон филиран на една страна като на Рене Зеуегър.

Късата коса с бретон на една страна като Снежанка от сериала „Имало едно време” също отива на кръглото лице. Тези кичури тази дължина кара скулите да изпъкнат.

Опитайте с накъдрени кичури, които се вият под брадичката, които стигат до края на врата ви. Начупените краища дават на лицето ви по-меки линии. Може да боядисате краищата в по-светъл цвят, за да увеличите ефекта на извитите краища. Тежък бретон с дълга коса под раменете също отива на кръглото лице.

Квадратно лице

За този вид лице опитайте с прическа до брадичката и начупена коса. Може да опитате и с бретон на кичури на една страна. Къдравите краища са прекрасни за лице с квадратна структура. Ако искате по-дълга коса, то преди да излезете я срешете на път и накъдрете само от брадичката надолу като при Меган Фокс. Друга хубава черта на квадратното лице е, че му отива и дълга права коса, без да е филирана. А ако не обичате да си правите прически, само я сресвате и излизате навън.

Какъв е вашият начин да подчертаете хубавите и да прикриете лошите черти на лицето? 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *