Растения, които почистват въздуха в дома ни

Препоръчваме ви:

Растенията са прекрасни за интериора на дома, много домакини ги предпочитат, за да придадат зеленина в дома си. Но освен че са добри наглед, те са нещо живичко в къщата или апартамента. Носят чувство за уют, но също така и почистват въздуха и правят помещението чудесно за живеене.

1. Бръшлян

Бръшлянът или Hedera helix е увивен храст, който прекрасно ще украси дома ви, може да окачите растението в саксия или да я пуснете надолу по секцията. Но ако си мислите, че ви помага само за въглеродния диоксид, грешите. Бръшлянът е много полезен за справяне на формалдехида, който е един от най-често срещаните домашни замърсители, защото се появява от дървото и синтетичните килими. Затова ако сте любители на килимите, за да се предпазите от дразнения, заложете на бръшляна като стайно растение.

2. Лилия спатифилум

Прекрасните им бели цветове ги правят чудесни за стайно цвете, освен това изискват малко светлина. Но освен това те почистват въздуха от бензол, това е токсичен компонент, който се намира в боите и препаратите за мебели, както и от ацетона, който се разпространява от електрониката в дома ви и определени почистващи препарати.

Но имайте предвид, че е отровна за кучетата и котките.

3. Палма рапис

Този вид палмички обичат влагата и температури над 15 градуса, както и частично слънце и са ни добър приятел за чистия въздух у нас. Тя е китайска бамбукова палма и произхожда от далечния Изток. Достига до 50 см височина. Тези по-малки палми са подходящи за по-малките пространства в някои домове.

Това растение има способността да абсорбира амоняка и е приятел на респираторната система, защото ни почиства въздуха от него, а амонякът вкъщи се отделя от редица почистващи препарати, текстилни изделия и бои.

Ако сте любители на живата зеленина вкъщи, то трябва да изберете и растения, които не само ще красят дома ви, но и ще ви отърват от всекидневните замърсители, с които върви почти всеки съвременен дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *