Релаксирайте през уикенда

Препоръчваме ви:

Уикендът е напълно достатъчен, за да релаксирате от работата и работния ден, като се отпуснете с тези десет стъпки за обновяване на енергията.

Сутрешна йога

Посрещнете деня с леки йога упражнения. Те ще ви помогнат да се раздвижите и да се чувствате пълни с енергия през целия ден. Можете да изпробвате пози Лък, Куче и извивки на гърба, за да подсилите енергията питта.

Закуска
Първото хранене за всеки от двата дни трябва да включва голяма купа с плодова салата и прясно изцеден портокалов сок. Такава закуска ще помогне на тялото да се освободи от натрупаните токсини. Ако портокаловият сок ви е много кисел, можете да го замените с какъвто и да е пресен сок от плодове. Можете също така за замените салатата с плодов шейк от разнообразни плодове. Комбинирайте голям банан с ½ чаша плодове по избор и ½ чаша вода за разреждане, а можете да включите малко мляко.

Спа процедури

Прекарайте един или два часа в релаксиращи спа процедури. В събота се фокусирайте върху тялото и кожата, с масажи, маски и масла. В неделя обърнете внимание на косата, ръцете и краката, с маски, пилинг и разтвори.

Преди обед

Правете неща, които са ви приятни или нямате време да правите през седмицата. Прочетете интересна книга, слушайте музика или рисувайте. Възможностите са безкрайни. Важно е да прекарате времето както на вас ви се иска.

Обяд
В обедното меню добавете подправки като кориандър и босилек за подсилване на енергията питта. Яжте бавно и обърнете внимание на вкуса на съставките. Не се разсейвайте с книга или телевизия, а се съсредоточете върху красив пейзаж или градината през прозореца.

Почивка

Почивката е много важна за релаксация на ума и позволява на тялото да се справи с умората. След хранене прочетете книга, слушайте музика или се отдайте на сладка дрямка. Ако сте изморени, но не можете да заспите, полежете и прочистете ума си от всички мисли.

Разходка
Разходете се пеша на открито, на чист въздух. Отначало ходете бавно и постепенно засилвайте скоростта. Разходката трябва да продължи поне 20- 25 минути. Ако имате възможност да отидете да плувате, това е също една добра тренировка и начин за освобождаване от стреса.

Храносмилателна медитация

Това е идеалното време да разберете как се смила храната. Поставете ръцете си върху корема и ще усетите леките движения и звуци. След това поставете ръце върху областта, в която се намират тънките черва, след това върху пъпа. Психически се настройте за следващото ядене, настройте се да хапнете толкова, колкото е необходимо за функциите на организма, но не повече. Обикновено това количество храна се събира в двете шепи. С помощта на малко масло за тяло масажирайте стомаха, като правите кръгове по часовниковата стрелка. Това ще спомогне да смелите и усвоите съставките на храната и да се настроите за следващото ядене.

Вечеря
Храната за вечеря трябва да е лека и лесно смилаема, много подходящи са храните със задушени зеленчуци. Можете да добавите за допълнителен аромат пресни билки като розмарин, босилек, магданоз, градински чай, сусам, тиквени семки. Хранете се бавно и съсредоточено. Един час след вечерята можете да се насладите на чаша билков чай.

Вана преди сън

Във водата на ваната по желание роза, нийм, жасмин или босилек. Можете да използвате пресни или изсушени листа от билки. За аромотерапия можете да добавите няколко капки етерично масло. Накиснете се във ваната и затворете очи, дишайте дълбоко, като освобождавате напрежението с всяко издишване. След като излезете от ваната легнете и се отпуснете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *