Съхранявайте правилно храната за повече време

Препоръчваме ви:

Различните видове храни трябва да се държат при различна температура. В противен случай те не само ще се развалят, но ще започнат да губят хранителните си качества. Прочетете кои храни трябва да се държат в хладилник, килер или на кухненската маса.

Кленов сироп на студено

Кленовият сироп, който е истински и не съдържа консерванти, трябва да се държи в хладилник, защото в противен случай на повърхността на сладката течност започва да се образува плесен.

Банани на студено

Можете да държите бананите в хладилника за около 1 седмица, като така отлагате тяхното презряване. В хладилник обаче можете да поставяте само зрели банани. Когато съхранявате плодове, дръжте ги далеч от ябълки, тъй като те ускоряват узряването им.

Картофи на стайна температура

Наличието на влага в стаята води до поява на петна в картофите, а светлината образува в тях токсичен соланин със зелена разцветка. Най-подходящата стая за съхранение на картофите е килерът, където е хладно и тъмно.

Фъстъчена паста на хладно

При висока температура фъстъченото масло започва да гранясва. Ето защо най-добре е да се съхранява на хладно в хладилник.

Чили сос на стайна температура

Киселите и базирани на оцет сосове трябва да се съхраняват на стайна температура.

Хляб на стайна температура

В хладилника хлябът изсъхва и се втвърдява, затова го съхранявайте на стайна температура. Ако няма да консумирате част от него няколко дни напред, замразете го във фризера.

Торти на стайна температура

Студената среда изсушава тортите и ги прави по-ронливи, дори да сте ги увили добре с фолио. Освен ако в кухнята не е много горещо и глазурата се топи, съхранявайте тортите на стайна температура.

Домати на стайна температура

Доматите не трябва да се държат в хладилник, защото губят част от своите вкусови качества и текстура. Дръжте ги на хладно в кухнята или в кухненския шкаф на стайна температура, като можете да ги увиете в стари вестници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *