Самбукус на Nature’s Way – източник на уникален сорт черен бъз!

Не случайно, че наричат черния бъз царят на билките – през вековете. той се е използвал е лечението на над 70 заболявания! Самият Хипократ е посочвал черния бъз като растение, което притежава силата да изцери почти всяка болест.

Супер храна и лекарство. Насй-често черният бъз се използва за укрепване на имунитета. Доказано е, че той подпомага имунното здраве по следните механизми:

  • почищава нивата на цитокините
  • подобрява антиоксидантната защита на организма
  • потиска растежа на вирусите

 

Хранителен профил на черния бъз.

  • Антиоксиданти – най-активните фитосъединения в състава му. Антиоксидантите представляват вид флавоноиди, които нямаляват риска от рак и дегенеративни заболявания, укрепват сърдечно-съдовото здраве, осигуряват защита срещу различни инфекции, повишават тонуса и жизнеността
  • Витамини и минерали – магнезий, желязо, цинк, калии, фосфор и мед, както и В-витамини, витамин С и много витамин А
  • Фибрите в черния бъз покриват повече от 70% от дневните нужди на организма ни. Фибрите почистват шлаките от храносмилателната система

Според много съвременни изследователи употребата на черният бъз като храна и лекарство започва още е древен Египет.

Впродуктите Самбукус на Nature’s Way е номер 1 по продажбата на продукти със съдържание на черен бъз в САЩ. Продукти Самбукус съдържат стандартизиран, патентован екстракт от плодове на черен бъз – това е мощния BioActives® екстракт, който се отличава с изключителни хранителни качества и висока бионаличност след прием.

Екстрактът BioActives® е извлечен от уникален сорт черен бъз, богат на полезни хранителни вещества. Той съдържа изобилие от антоцианини – едни от най-полезните флавоноиди. Сортът се нарича Haschberg и се отглежда в региона на Щирия (Steirmark), Австрия в чиста екологична среда. Областта Щирия е известна с богатите си на минерали и други полезни вещества почви. Благодарение на средата, в която расте, сортът Haschberg се отличава с богато съдържание на антоцианини.

Сортът Haschberg, от който се извлича екстрактът BioActives® има уникален антоцианинов профил – той съдържа почти четири пъти повече антоцианини, отколкото други сортове черен бъз. В състава му влизат цианидин-3-глюкозид, цианидин-3,5-диглюкозид, цианидин-3-самбубиозид, цианидин-3-самбубиозид-5-глюкозид, цианидин-3-рамноглюкозид, цианидин-3-ксилоглюкозид и други антиоксидантни съединения с мощно въздействие върху здравето. Екстрактът BioActives® е стандартизиран до антоцианини. Той е извлечен посредством специален метод на екстракция, при който не се използват разтворители, а оптималните нива на флавоноиди са напълно запазени! BioActives® има клинично тествана ефикасност!

Продукти Самбукус на Nature’s Way се предлагат под формата на сиропи, таблетки, включително дъвчащи желирани таблетки, капсули, супер концентрирани капки и ефервесцентни сашета. Могат да се приемат в комбинация с антибиотици и медикаменти за понижаване на температурата. Имат превъзходен вкус на горски плодове! Серия Самбукус включва продукти за възрастни и деца.

Официален вносител на Nature’s Way за България: Ревита ЕООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *