Сокът от лайм може да спаси хиляди животи на година

Препоръчваме ви:

Фармацевтичните компании влагат милиони в екпериментирането и производството на нови лекарства, а вместо това хората не знаят, че много естествени средства могат не само да успокоят болката, но и да спасят живота им. Едно от тези чудодейни лекове е малкото зелено лимонче наречено лайм.

1. Сърповидно-клетъчна анемия

Според американската здравна организация от нея страдат 95 000 американци като всяко едно дете страда от нея на 500 000 афроамерикански новородени. Това e нарушение в кръвта, защото молекулата на хемоглобина, която носи кислорода до червените кръвни клетки е генетично изменена при болните. Проучване е доказало, че сокът от лайм намалява болката и риска от влизане в болница при децата с това заболяване.

2. Малария

Много опасна и носена от комарите, тази болест причинява 660 000 смъртни случая всяка година. Макар с много изкуствено направени лекарства да се лекуват заболелите от малария, скорошно проучване показва, че сокът от лайм може да увеличи изчистването от вируса на малария, комбинирана със стандартно лечение. Те са заключили, че сокът от лайм изчиства тялото от паразитите на маларията особено при случаите, когато болестта протича без усложнения.

3. Бактериите в храните

Едно скорошно проучване  е открило, че севиче или патогенен агент в рибата може да бъде напълно отслабен или стерилизиран от сокът от лайм. Освен това вибрио парахемолитикус и салмонела ентерика, които отговарят за хранителното отравяне при човека са с отслабено действие дори и без влияние, ако сте приели от екстракт от лайм.

4. Дезинфекцира водата

Сокът от лайм убива бактерии като ешерихия коли, освен това убива патоген на холерата, която заразява близо 5 милиона човека годишно.

5. Убива клетки на рака на панкреаса

А той един от най-трудно лечимите видове рак, но сокът от лайм програмира клетките на рак да се самоунищожат.

6. Край с пушенето

Доста ежтрудно да се лишим от лошия и скъп навик. Но екстрактът от сок от лайм доказано помага при този порок, дори се използва в дъвките за спиране цигарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *