Стегнете корема – 8 храни за плосък корем

Препоръчваме ви:

Не е нужно да гладувате, за да имате плосък корем. Трябва само да знаете какво да ядете и да комбинирате храненето с повече физически тренировки.

1. Вишни

Консумацията на вишни не само спомага за редуцирането на мазнините. Този плод е богат на антоцианини – това са антиоксиданти, които отговарят за тъмния цвят на плода и имат защитен ефект върху организма. Подобно е действието на боровинките, които спомагат за добрата форма.

2. Авокадо

Авокадото е богато на мононенаситени мазнини, както маслините, ядките и лененото семе, които предотвратяват натрупването на мазнини в депа в тялото. Според клинични тестове, жени, които са приемали по 1600 калории от храни, богати на полезни мазнини, стопяват 30 % от мастните депа по корема и талията за един месец.

3. Яйчни белтъци

Те осигуряват всички качества на протеините, без да поемате почти никакви мазнини. По този начин организмът получава дозата протеини, без да изразходва енергия за разграждането на сложните съединения на по-прости. Резултатите от проведени изследвания показват, че хората, които са увеличили приема на протеини с 30%  в своето меню, са намалили както приема на калории, така и количеството на мазнини в коремната област. Други добри източници на протеини са рибата, соята и суроватъчен протеин. Също така консумирайте свинско, пилешко и пуешко месо с минимални количества мазнини по тях.

4. Зелен чай

Установено е, че хората с наднормено тегло, които пият напитки с висока концентрация на зелен чай и правят леки упражнения, след 3 месеца отчитат намаляване на мазнините в зоната на корема с 7,5 %. За сравнение тези, които пият напитка с малко количество зелен чай и тренират редовно са стопили само 0,3 % от мазнините. Точният механизъм, по който действа зеленият чай засега не е установен. Предполага се, че фитохимичните съединения ускоряват метаболизма, в резултат на което изгарят повече мазнини.

5. Пълнозърнести храни

Според скорошно проучване консумацията на пълнозърнести храни от хора, които са с наднормено тегло, в рамките на 4 до 7 порции дневно, редуцират два пъти повече мазнини, в сравнение с тези, които ядат рафинирани храни. Пълнозърнестите храни запазват нивото на инсулина ниско, в резултат на което изгарят мазнини. Пробвайте с овесени ядки, кафяв ориз, пълнозърнести тестени изделия и паста.

6. Печени домати

Хората, които консумират в големи количества каротеноиди, бета-каротин, алфа каротин и ликопен, имат по-малки количества подкожни мазнини. Всички от изброените антиоксиданти се съдържат в доматите. Според проучване, което е проведено наскоро, се оказва, че ликопенът в доматите, които са преминали през термична обработка, се абсорбира по-добре от организма. Специалистите по хранене съветват да избирате домати, които са пресни, не са били охлаждани и да се изчака напълно да узреят, тъй като те съдържат най-много полезни съставки.

7. Малини

Малините имат 50 % по-висока антиоксидантна активност, отколкото ягодите. Те съдържат антиоксиданта кетон, който благоприятства намаляването на мазнините. Това вещество, което е отговорно за аромата на малините, възпрепятства увеличаването на мастната тъкан. Плюс това малините са богати на фибри, намаляват кръвната захар след консумацията на храни, които съдържат скорбяла, което от своя страна спомага за контролиране на апетита.

8. Кокосово масло

Кокосово масло е богато на наситени мазнини. Според изследвания обаче това вещество може да бъде от голяма полза за тези, които искат да отслабнат. В друго специализирано изследване учените откриват, че мастните киселини, които имат средна дължина на веригата спомагат за намаляването на теглото, обиколката на талията и висцералната мастна тъкан у жени, които са имали високи нива на триглицеридите. Хората, които консумират кокосово масло, имат по-високо ниво на добрия холестерол, който спомага за премахването на холестероловите наслоявания върху стените на артериите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *