Стегнете корема си за 4 седмици

Време е да обърнете внимание на коремчето си. Плосък, секси стомах е нещо, което повечето от нас желаем силно. За съжаление, постигането му не винаги е толкова лесно. Много от проблемите се дължат на това, какво ядете. Основен източник на наслагването в коремната област е глутенът. Ето защо той трябва да се премахне от храненето ви. Това обаче може да се окаже проблем, тъй като присъства в почти всичко – от салатен дресинг, до соев сос. Добре би било да се придържате към пълнозърнените храни, които са много по-здравословен избор от преработените алтернативи. По-изчистена диета, в комбинация с няколко упражнения, ще подобри формата ви за около месец.

Ядрото ви е центърът на вашето тяло. Трябва да го идентифицирате, да го ангажирате и да насочите движенията към него. Освен това, трябва да излезете от стереотипа на обикновените коремни преси, тъй като те са ефективни, но до едно положение. Една бърза програма от упражнения, насочена към различни ъгли, може да постигне невероятни резултати с вашето тяло.

Упражнение 1: „Дъбовидна дъска”

Поставете дланите на пода, завъртете талията си така, че външната страна на дясното бедро и лявото бедро да са обърнати към земята. Доближавайте се до земята, докато накрая седнете на дясното си бедро (А). Повдигнете тялото обратно на дъската, след това повдигнете и разтегнете десния крак (В). Върнете се в изходна позиция. Направете 30-40 повторения. След това, повторете на другата страна.

Упраженение 2: „Диагонално повдигане на краката”

Легнете по гръб със събрани и изпънати крака. Завъртете ханша леко наляво, така че краката ви да застанат на ляв диагонал. Поставете лявата си ръка зад тила и изпънете дясната ръка встрани, с длан, обърната надолу (А). Повдигнете заедно краката изпънати, като спазвате диагонала (В). След това ги спуснете бавно към пода. Направете 30-40 повторения, повторете и на другата страна.

Убедете се, че мускулите ви се натоварват от самото начало на упражнението.

Упражнение 3: „Вътрешна сгъвка на бедрата”

Легнете по гръб с широко разтворени крака, пръстите им да сочат нагоре, а ръцете ви да са поставени под главата (А). Завъртете десния крак навън, изпънете пръстите и повдигнете крака (В). След това по обратен ред внимателно приберете крака в изходно положение. Направете 30-40 повдигания и след това повторете упражнението с другия крак.

Упражнение 4: „Претеглена щука”

Легнете по гръб със събрани заедно крака и изпънато тяло. Поставете дясната си ръка зад главата, а лявата изпъната назад, държейки лека гиричка (А). Свийте краката си под ъгъл 90 градуса, повдигнете и горната част на тялото посока на свитите крака. Едновременно с това, преместете лявата си ръка напред, докато съвпадне с торса (В). Върнете се в начална позиция. Направете упражнението 30-40 пъти и след това, повторете със смяна на ръката. Внимавайте да не претоварите врата си.

Спазвайте хранителен режим с млечни продукти. Проучвания сочат, че протеините в млякото увеличават насищането и ви карат да ядете по-малко. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *