Светът е токсично място, но тази мощна билка ще помогне – част 1

Препоръчваме ви:

Учудващо е как телата ни са подготвени да улавят и елиминират буквално хиляди различни токсини ежедневно. Непрекъснато сме изложени на заплахи, като замърсяване на околната среда, преработени храни, фармацевтични лекарства, замърсена вода и безброй други източници на експозиция.

Организмът ни изпълнява хиляди функции ежедневно, метаболизира хранителни вещества от храната, която консумираме, за да регулира нивата на кръвната ни захар, производството на хормони, от които имаме нужда за нормален живот и всичко около поддържането на хомеостатичен баланс, така че да можем да функционираме нормално всеки ден.

В идеален свят, този процес ще протича гладко, защото тогава количеството на полезни вещества, които ще постъпват в тялото ни ще е по-голямо от количеството на вредните. По този начин ще избегнем токсичността. Но за съжаление, ние не живеем в идеален свят.

Съществуват над 70 000 промишлени химикали в момента в търговска употреба и още около 1000 нови такива се въвеждат годишно. Освен това голяма част от новите химикали никога не са тествани правилно за безопасност и са били определени като химическа засада. А телата ни вече не са в състояние сами да елиминират толкова бързо огромните количества токсини. Нуждаят се от допълнително подкрепление. С други думи трябва да се стремим да увеличаваме нивата на хранителните вещества в подкрепа на жизненоважните органи, за да ги предпазим от увреждане и изключване. Особено важно е да подпомагаме системата си за детоксикация, а именно черния си дроб.

Защо вашият черен дроб се нуждае от Млечен бодил?

Първата линия на защита от токсини на вашето тяло е черният дроб, който изпълнява повече от 300 критични метаболитни функции, освен просто детоксикация. Без работещ черен дроб, много бързо ще умрем, затова имаме силна нужда от мощни чернодробни защитни билки, като Млечен бодил или още познат като бял трън.

Ползите за здравето на белия трън са широкообхватни и включват защита срещу множество метаболитни смущения, които увреждат черния дроб и причиняват чернодробна недостатъчност, помага още срещу диабет, сезонни алергии, метаболитен синдром, стомашно-чревни проблеми и рак.

Белият трън е добре познат в медицинската литература и среди със своите антиоксидантни, противовъзпалителни и антифибротични свойства. Семената му и екстракти от семената му отдавна се използват за терапевтични цели, насочени към предпазване от увреждане на черния дроб.

Последните изследвания, публикувани в списание Current Pharmaceutical Biotechnology, потвърждават, че силимаринът, липофилен екстракт, направен от семената на белия трън, намалява оксидантния стрес, получен в резултат на алкохолно и безалкохолно затлъстяване на черния дроб.

Силимаринът съдържа три съединения – силибин, силидианин и силикристин – когато работят заедно, те предотвратяват натоватването на черния дроб от токсини, Това от своя страна помага за предотвратяване на каскада от други заболявания, свързани с чернодробна недостатъчност. Това включва състояния като атеросклероза, невродегенеративни заболявания и някои видове рак. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *