ТОП МИТОВЕТЕ ЗА КРАСОТА…..РАЗВЕНЧАНИ!

Можете да прочетете съветите и препоръките с които да се чувствате доволни и красиви през настъпващите  летни дни.

Не се нуждаем от отделен дневен и нощен крем

Истината: Макар че няма да навредим на кожата си като използваме един и същ крем за лице през нощта и през деня, ще пропуснем едни от най-важните трикове за красота…
Кожата функционира по различен начин, докато спим, възползвайки се от липсата на ултравиолетови лъчи. Следователно, през нощта кожата започва да работи върху възстановяването на клетките от вредите, нанесени през деня. Най-добрите нощни кремове съдържат съставки, които засилват този възстановителен процес, така че на сутринта кожата да е здрава, подмладена и готова да посрещне деня. Също така е важно да запомним, че много от дневните кремове съдържат слънцезащитен фактор, който предпазва от вредните слънчеви лъчи.
Да използваме слънчева защита през нощта е напълно излишно и всъщност така ще нанасяме продукти, от които кожата не се нуждае.

По-добре е да използваме през деня крем с фактор минимум 15, докато през нощта – такъв не е нужен.

Трябва да нанасяме парфюм само на точките на пулс

Истината: В наши дни ароматът е много повече от това…
В миналото парфюмът се е създавал от съставки, активизиращи се най-добре от топлината на кожата. Следователно точките на пулс – китките, зоната зад ушите и дори задколенните капачки, са били смятани за най-подходящите места за нанасянето на парфюм, така че ароматът да използва топлината на тялото, за да се разпространи около нас. В наши дни обаче, уханието вече е от съвсем друго значение.
Съвременните аромати представляват сложни комбинации от усъвършенствани съставки, които преминават през различни етапи, от момента, в който докоснат нашата кожа – в началото ярки и искрящи ухания, преминаващи след това в нещо по-топло и нежно. В резултат на което, уханията вече не зависят до такава степен от топлината на кожата и не е задължително да се нанасят единствено върху точките на пулс.
Също така сега повече се използват тоалетни води, отколкото традиционните концентрирани парфюми. Обгръщайки горната част на тялото във воал от аромат, който да покрива дори и дрехите, е деликатен и по-модерен начин за използване на парфюмите.

Измиването с шампоан против пърхот поврежда цвета на косата ни

Истината: Това, което уврежда цвета, е състоянието на косата и влиянието на околната среда…
Шампоаните против пърхот не повреждат цвета на косите ни. Всъщност цветът избледнява естествено и независимо какъв шампоан използваме след време боядисаната коса избледнява. Въпреки това съществуват начини, които спомагат цветът да се задържи жизнен за по-дълго време. Преди да боядисаме косата си трябва да се уверим, че тя е в добро състояние – използването на дълбокоподхранващи продукти две седмици преди боядисването, както и подстригването на изтощените крайчета е добър вариант за това. Това ще ни осигури по-здрава и по-устойчива срещу накъсване коса, която ще задържи цвета си дълго време. За да предпазим косата си от вредите на околната среда като замърсяване и ултравиолетови лъчи, трябва задължително да използваме балсам след шампоана.

Основата трябва да се нанася по цялото лице

Истината: Когато става въпрос за фон дьо тен, малкото стига за много…
Всички сме виждали жени, чиито лица много наподобяват маска, и сме се чудели как е могло да се получи толкова погрешно. Ако попитаме една от тях как да нанесем основата, тя би ни обяснила, че трябва да покрием цялото си лице, започвайки от линията на косата чак до края на челюстта. Голямата новина? Професионалните гримьори разкриват нещо съвсем различно, и по-точно, че съвременните фон дьо тени са направени така, че
А) да се нанасят възможно най-тънко, като в същия момент предлагат достатъчно покритие
И
Б) да се сливат незабележимо с цвета на кожата, така че да може да ги нанасяме върху всички места по лицето, без да се забелязват “връзките”. Наред с всичко това съвременните методи за разкрасяване целят красивата кожа да заблести, а дебелият слой основа се счита направо за престъпление. Най-добрият начин за нанасяне? Нанасяме фон дьо тена с потупващо движение върху Т-зоната на лицето (челото, носа и брадичката) и след това просто разнасяме настрани докъдето е нужно– дори не е необходимо да покриваме бузите.

Черната спирала отива на всеки

Истината: Сменянето на цветовете може да ни върне искрата…
Всички знаем, че когато стане въпрос за спирала за мигли, съществува само един цвят: черният. Дали е така наистина? Всички гримьори поддържат наличност от спирали в различни тъмни цветове, защото понякога черната спирала може да изсуши едно лице, вместо да го ободри. Причината? Черното има свойството да абсорбира цялата светлина, така че нанесено върху лицето може да направи чертите около него да изглеждат по-бледи, отколкото са.
Ако имате светла кожа, опитайте да замените черната с тъмно кафява спирала: тя ще ви даде ефекта на черната, но кожата ви ще изглежда свежа, вместо бледа и изтощена. В случай, че очите ви не са блестящи, колкото трябва, използвайте синя спирала. Отново, тя ще акцентира върху очите, но ще добави и изтънчен вид на лицето ви, превръщайки бялото на очите в наистина искрящо. Накрая, ако вашата кожа е тъмна или маслинена, опитайте спирала с цвят бордо: тя ще отвори очите, без да ви отнема от руменината.

Ако бръснем краката си, космите израстват по-бързо

Истината: Невярно – само така изглежда…
Истината е, че космите ни израстват с определена скорост – и нищо, което правим няма да промени това. Всеки метод за обезкосмяване действа различно, от което идва и илюзията за бързото или бавно израстване. Например кола маската – тя отстранява косъмчетата от самия им корен, след което всички фоликули трябва да израстнат наново под кожата и това може да отнеме няколко седмици. При бръсненето, ние буквално отрязваме всеки косъм над повърхността, така че ако има косми, които са вече израстнали до под повърхността, на тях им остава единствено да преминат през нея, което може да стане и само за 24 часа. Допълнителен фактор е и фактът, че избръснатите косми са изтъпени и по-дебели, което води до усещането, че растат по-бързо, понеже могат лесно да се усетят. От друга страна премахнатите чрез кола маска косми порастват по-заострени и тънки и появата им може да не се забележи по-дълго време.

 

Белите петънца по ноктите се причиняват от недостиг на калций

Истината: Грешно! Режимът на хранене наистина е от значение за ноктите, но причината за белите петънца е съвсем различна…
Малките бели петънца, които понякога забелязваме върху ноктите си, изглеждат толкова надълбоко загнездени, че е разбираемо защо много хора смятат, че причината е вътрешна – като режимът на хранене например. Факт е обаче, че петънцата са следи от нараняване на ноктите – точно като синината след като прещипем нокътя си, която се появява в основата му.
Объркването може да дойде от това, че не си спомняме да сме се удряли, а виждаме белите петънца върху ноктите си. Всъщност те може да не се появят в първите месеци след нараняването – ако ги видим по средата на нокътя си, значи причината за тях се е случила около четири месеца по-рано. Маникюристите са съгласни, че правилен хранителен режим, богат на калций, желязо, витамините А, B, C, D и E, както и мастни киселини, може да заздрави ноктите и да сведе до минимум щетите. От друга страна, обезводняването отслабва ноктите – така че препоръчителните 2 литра вода дневно са от значение за здрави и красиви нокти.

Може да прекалим с почистването на кожата

Истината: Не, ако използваме правилните продукти…
Отдавна отминали са дните на грубите почистващи продукти, които унищожават естествената мазнина на кожата. В момента най-добрите средства са достатъчно висококачествени, за да запазват питателните и успокояващи за кожата съставки дори докато премахват нечистотиите. Предимството? Можем да почистваме кожата си толкова често, колкото желаем, без да се безпокоим дали няма да й нанесем щети. Защо това е толкова важно? Просто защото съвременният живот е вреден за кожата.
Замърсяването, централното отопление и задимените заведения могат да се окажат опустошителни за нашата кожа – мръсотията се наслагва в нея и остава там до следващото почистване – така че е добра идея да си създадем навик да чистим кожата не само преди лягане. Почистването сутрин и вечер е важно, но не трябва да се тормозим излишно, освен ако няма причина – ако сме били на фитнес или ще подновяваме грима си. След всяко почистване се нанася хидратиращ продукт.

Извиването на миглите води до тяхното падане

Истината: Всичко опира до това как го правим…
Сезон след сезон, дългите “пърхащи” мигли са основен елемент в почти всички модни тенденции, а уредът за извиване на мигли се превърна в задължителен аксесоар в козметичната чантичка. Страховитите истории за жени, които са извивали миглите си всеки ден, докато започнат да оредяват, като оставят след себе си празнини, които дори спиралата не може да подобри.
Първо, добра идея е да не извиваме миглите си всеки ден. Също като изправянето на косата или ексфолирането на кожата, и миглите като част от тялото имат нужда от почивка от тази процедура.
Второ, когато извиваме миглите си, трябва внимателно и бавно да ги притиснем. За разлика от бавното изпълнение, ако ги стиснем бързо, ще причиним чупки на миглите, което след време ще ги направи слаби и дори ще доведе до накъсване. Добра инвестиция са новите топли уреди за извиване на мигли, които придават естествена извивка, без да издърпват или начупват самите мигли.

 

Заглаждащите кремове са достатъчни в борбата срещу целулита

Истината: За съжаление не… малко по-сериозна работа е нужна…
Всички сме чували за “чудотворните” антицелулитни мазила и кремовете, обещаващи резултати като след липосукция – но дали отговарят на очакванията? Няма никакво съмнение, че заглаждащите и антицелулитни гелове могат да доведат до големи подобрения, но всеки специалист ще каже, че съставките и самото масажиране довеждат до тези резултати. Нанасянето на лосиона с постоянни енергични движения върху бедрата и задните части ускорява лимфната система, която на свой ред изкарва токсините, като не им позволява да се утаят и да доведат до образуването на така ужасяващите бучки и грапавини. Упражненията са също много важно оръжие в борбата с портокаловата кожа – особено такива за мускулатурата на краката като клекове и скокове. Комбинирайки тези упражнения с добра кардио тренировка три пъти седмично, е много по-ефективен вариант от тичането или ходенето. Урокът? Когато желаем реален резултат от продукта, трябва да вложим малко допълнително усилие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *