Тренировъчна система по двойки

Препоръчваме ви:

 

Фитнес експертите споделят, че общата тренировка с любимия или любимата засилва връзката и повишава енергичността. Тези тренировки правят всеки от партньорите по-отговорен и така се повишава шансът да постигнете желаната активност на спорта. Тренировката е много по-забавна с компания, особено ако и двамата сте запалени по физическата активност.

Клек

Всеки партньор изпълнява по десет клека с всеки крак. И двамата трябва да се стремят да направят по три серии. Упражнението се изпълнява едновременно.

Изходна позиция
Застанете с леко разтворени крака и с ръце на хълбоците.

Движение
Преместете десния крак напред до положение, в което коляното е на 90 градуса. След това преместете левия крак напред, така че да е успореден на десния. Дръжте главата и гърдите изправени. Преместете левия крак напред, след това преместете и десния, за да завършите повторението. Направете десет повторения, а след това разменете краката.

Бързи стъпки

Практикувайте това упражнение в продължение на една минута. След  това направете кратка почивка и повторете.

Изходна позиция
Опънете въжена стълба на земята. Направете крачка напред с десния крак, като стъпите във вътрешността на стълбата, след това преместете вътре левия крак. Върнете се в изходно положение. Изпълнете движения напред-назад за 60 секунди.

Дърпане на ластично въже

Всеки партньор изпълнява по 20 повторения. Направете по три серии в изправено и в седнало положение.
Изходна позиция

Единият от партньорите е седнал на земята, отпуска се леко назад и държи края на въжето. Другият партньор застава с леко разтворени и свити крака, а с ръце държи другия край на въжето. Изправеният издърпва въжето към себе си и след това го отпуска. Седналият е застанал така, че да не се мести. Когато свикнете с упражнението, започнете да го правите с по-бърза скорост за по-голям ефект.

Бокс тренировка

Изиграйте два рунда по две минути, за да повишите изгарянето на мазнините.
Използвайте движенията, които са характерни за този спорт.

Къси спринтове

Направете по два бързи спринта с почивка между тях от две минути. Поставете обозначители на 10, на 20 и на 30 метра. Първият партньор пробягва до десетия метър и се връща обратно, след това до 20-я и съответно 30-я. Докато текат двете минути почивка на единия партньор другият изпълнява упражнението. Опитайте се да увеличите скоростта на бягане във втората серия и към края на тренировката увеличете активността, за да изгорите повече мазнини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *