Упражнение за корем, което не сте правили, а трябва

Препоръчваме ви:

Да, хубавото коремче е мечта не само за всяка дама, но и за мъжката половинка на човечеството. Но след като сме изгорили излишните тлъстини около талията, трябва добре да стегнем мускулите.

Това е едно упражнение, което не ви е дошло на ум, но помага много да имате здрави и силни коремни мускули. Коремните преси в повечето си разновидности са прекрасни, но за да имате наистина силна коремна мускулатура, то трябват ви много упражнения за корема. Или не? Според фитнес студио на Бар Коуд, ви трябва само едно и тое една буква, трябва да накарате тялото ви да застане на латинската буква V. Това движение се цели точно към коремните ви мускули. Като повечето коремни преси, за него не ви трябва голяма зала или различни фитнес уреди, просто легнете на пода. Може да го правите навсякъде, по всяко време, стига да искате да потренирате и да уплътните свободното си време.

След като постелите килимчето и вдигнете краката си нагоре във въздуха. Разделете ходилата на около стъпка разстояние, след това направете V с тях, нека пръстите на краката сочат нагоре. Поставете ръцете си в молитвена поза, тоест дланите една към друга притиснати, пръстите изправени и ги насочете към гърдите си. Докато издишвате, повдигнете главата и раменете както и горната част на гърба. Нека тялото остане само на кръст и долна част на гърба. Стегнете ръцете  и ги сложете между краката във въздуха. Нека брадичката е далеч от гърдите, а раменете да са далеч от ушите. Бавно се върнете в изходна позиция и направете 3 серии по 15 повторения.

За да се затрудните, може преди упражнението да направите „люлка”, вдигнете краката не нагоре на педя от земята. Също вдигнете врата, главата и раменете и а ръцете са до тялото, но във въздуха без да са ви опора. Отново коремните мускули взимат тежестта на тялото, останете така 30 секунди като начало, а нататък ще можете да го правите за минута или минута и половина. Бъдете последователни и резултатът няма да закъснее.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *