Вмъкнете малко спа във вашето ежедневие

Препоръчваме ви:

Денят ви е натоварен, имате безкраен списък от задачи за изпълнение, напрегнати сте, нямате време за посещение в спа център? Не сте се замисляли, че можете да прибавите малко спа елементи в забързаното си ежедневие? Как? Ето няколко примера:

6:30 часа – след звънването на алармата – можете да направите някои движения от йога, докато се разсънвате в леглото си. Свийте коленете си към гърдите и ги оставете да паднат наляво, докато разтваряте ръцете си под формата на Т. направете няколко дълбоки вдишвания. Придвижете коленете към гърдите си, докато издишвате и ги спуснете надясно. След това завършете чрез разтягане на ръцете и краката върху матрака.

6:45 – под душа – за бърз ароматерапия ефект, капнете няколко капки от енергизиращо етерично масло, като мента, лимонена трева или цитруси по вашата кърпа или луфа.

7:15 – на закуска – дори закуската ви да е в хартиена торбичка, можете да добавите някои ароматни или естетически елементи, които да събудят сетивата ви. Можете например да добавите горски плодове към вашето кисело мляко или да изядете няколко резена грейпфрут заедно с мъфина, както и да поставите стръкче свежа мента в чинията с хлебчето си.

10:30 – почивка по средата на сутринта – опитайте упражнение по медитация – обърнете бутилка с мед с главата надолу и се концентрирайте върху балона, който се получава, докато медът се придвижва към гърлото на буркана.

14:30 – пред компютъра ви – опитайте тази рефлексологична техника – използвайте палеца и показалеца си. Започнете под кокалчето и внимателно издърпвайте всеки пръст нагоре. Това ще ви помогне да освободите насъбралото ви се напрежение от работата с клавиатурата.

17:00 – в магазина – не се блъскайте на опашките по касите, използвайте това време, за да си поемете дъх и да се презаредите. Съсредоточете се върху една точка, вдишайте дълбоко три пъти и издишайте, вдишвайте и издишвайте по-дълго със всяко следващо вдишване. Дълбокото вдишване повишава притока на кислород в тялото.

18:00 – в колата – спрете динамичната музика и си пуснете мелодия от Моцарт. Отпуснете се и слушайте. Слушането на бавна и спокойна музика влияе на вашето психическо състояние, намалява стреса и ви кара да се чувствате по-спокойни.

18:30 – докато готвите – наливате зехтин в салатата си? Това е един от най-добрите естествени овлажнители, затова капнете няколко капки на ръцете и кожичките около ноктите, след това масажирайте леко.

19:30 – след вечеря – поставете малка пластмасова бутилка с вода във фризера и търкаляйте краката си върху нея, докато се занимавате с децата, плащате сметки, четете имейли и др. достигайки до важни точки върху стъпалата на краката си, им помагате да се успокоят и да намалят отока си от напрегнатия работен ден.

21:30 – преди лягане – комбинирайте топла вода, свеж лимонов сок, мед, прясно настърган джинджифил, поставени в една чаша и отпийте. Това антибактериално и ускоряващо имунитета питие може да ви помогне да се излекувате от зимните депресии. След това се настанете удобно и си мислете за всичко положително, което ви се е случило през деня и така ще се почувствате по-спокойни и заредени.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *