Все повече майки предпочитат да пазаруват онлайн

Препоръчваме ви:

 

Ако трябва да опишете типичното ежедневие на повечето майки, вероятно ще се сетите основно за заетостта на тези жени, които трябва да свършат куп неща по всяко време на денонощието, а освен това трябва да намерят време за сън и почивка. Именно затова не е никак чудно, че все повече жени предпочитат онлайн покупките, които им спестяват време и средства, а освен това е начин да се разпределят много по-прецизно средствата от бюджета.

Две съвременни американски изследвания в тази насока показват, че жените изкарват много по-малко време пред телевизора и списанията, а все повече от ежедневието си пред компютъра. В интернет те търсят рецепти, информация, съвети за децата, а и забавления в забързаното си ежедневие. Над 50 % от анкетираните майки твърдят, че изкарват по-малко време в магазините, като това не зависи от броя деца или тяхната възраст.

Запитани за активността си онлайн, 25% твърдят, че изкарват повече време в световната мрежа, а 29% – по-малко. Повече от 33% от интернет потребителките признават, че са по-активни в онлайн търговията от преди. Почти 40% от тях разчитат на търсенето на популярните зад океана купони и талони за намаление, които те считат за изгодни. Спрямо активността си преди раждането, употребата на талони и онлайн пазаруването се увеличават, а разликата между процентите на тези, които са редуцирали тези дейности и тези, които са започнали да ги извършват по-често, е доста сериозна.

Според част от проучванията новоизлюпените майки увеличават своята предпазвливост по отношение на качеството и цената на стоките. Те сравняват цените основно по интернет, 71%, а повече от половината от тях намират купони и талони в мрежата. Предложения за продукти майките заимстват основно от интернет, 49%, спрямо 45% на магазините на дребно и 37% на традиционните медийни средства. Повече от 40% от участничките в проучването твърдят, че търсят препоръки в интернет, докато традиционните средства, магазини и медиа, отстъпват с по-малко от 25%. Най-честият източник на информация къде да закупят продукти също е компютърът, с 41%, спрямо 25% за магазините и малко над 10% за традиционната медиа. Изводите са, че търговците трябва да се замислят над тенденциите за онлайн пазаруване и да се опитат да достигнат до майките чрез мощното въздействие на онлайн пространството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *