Йога техники за релаксация

Забравете за броенето на овце, пробвайте тези лесни 5 йога практики, за да отпуснете тялото и ума си преди сън. Те са лесни за изпълнение, могат да се правят на леглото или в спалнята, а освен това отнемат само няколко минутки.

Релаксация с вдигнати крака върху стената

Започнете с първото упражнение като легнете по гръб на леглото и повдигнете нагоре краката си и ги опрете върху стената. Отпуснете ръцете встрани, с обърнати длани нагоре и дишайте спокойно. Останете в това положение за две минутки. След това преминете към изпълнението на следващата поза.

Извъртане встрани

Седнете на леглото с кръстосани крака. Издишайте бавно и поставете дясната си ръка върху лявото коляно, а лявата ръка поставете зад себе си. Внимателно завъртете торса наляво. Дишайте дълбоко, след това се върнете в изходно положение и повторете позата в противоположна посока. Изпълнявайте това упражнение в рамките на една минутка.

Разтягане преди сън

Отделете за изпълнението на това упражнение 2 минутки. Легнете по гръб с колене, които са сгънати и със събрани едно до друго стъпала. Отпуснете краката настрани, докато образуват формата на ромб. Ръцете поставете до вас. Ако усетите напрежение, поставете възглавници под всяко коляно.

Детска поза

Седнете на леглото със сгънати крака под дупето. От това положение преместете ръцете си напред колкото ви е удобно. Отпуснете главата си, за да лежи върху завивките и дишайте свободно. Останете в това положение в продължение на поне 2 минутки.

Релаксираща люлка

Отделете поне една минутка в края на сесията с упражнения за релаксираща люлка. Легнете по гръб и сгънете коленете си, за да ги допрете до гърдите си. Кръстосайте глезените и обхванете краката под колената с ръце. Поемете въздух и се залюлейте до седяща позиция, след това издишайте и се върнете обратно в легнала позиция. След това се отпуснете и се унесете в сън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *