Защо да започнем деня си с лимонова вода?

Препоръчваме ви:

Съществува изобилие от лоши навици, свързани с вашето здраве, които да избягвате, но дневната чаша лимонова вода не е сред тях. В последно време в Интернет тази препоръка е доста често срещана. Но тъй като всеки от нас се бори с изпитанията на зимния сезон, а настинките и грипните състояния ни нападат ежедневно, е настъпил моментът да използвате лимоновата вода, ако все още не сте.

 

Лесно е: след като станете, изцедете малко свеж лимонов сок в чаша, пълна с вода и изпийте. Разбира се, това носи някои здравословни ползи, като подпомагане на имунната система и подсилване на антиоксидантните сили на организма.

Лимонът съдържа в себе си много витамин Ц, който подпомага имунната система. Освен това има освежаващо действие.

Лимоните са на много високо ниво сред биофлавоноидите, които разрушават вредните свободни радикали, увреждащи кръвоносните съдове и причиняват възпаления. В допълнение, ободряващият аромат, ви буди.

Готови ли сте да опитате? Количеството на лимона зависи от това, до колко можете да понесете. Препоръчително е да започнете със сок от четвърт или половин лимон и да допълните остатъка от чашата с хладка вода.

Направете хладката вода първия ви навик за деня. Усвояваме вода с такава температура по-ефективно. През остатъка от деня си, може да се чувствате свободни да консумирате глътки лимонова вода с по-ниска температура, ако предпочитате. Това ще ви поддържа хидратирани, както и утолява жаждата ви за калорична сода или други подсладени напитки.

Има и един недостатък на лимоновата вода. Киселината в лимона може да увреди зъбния емайл. Веднъж, след като сте увредили емайла си, бактериите могат да го нападнат и тогава сте предразположени към зъбни кариеси и нарушаване на целостта на зъбите. Но това лесно може да се промени. След като изпиете чашата с лимонова вода, изплакнете устата си с друга чаша с чиста вода. След като се нажабурите с водата, я изплюйте. Този метод ще почисти киселината, която е полепнала по зъбите ви.

Кажете ни вие какво предпочитате да пийвате сутрин? 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *