Здравословните ползи от някои известни храни – част 5

към част 4

26. Джинджифил – Джинджифилът съдържа химично вещество, което се използва като съставка в противозачатъчни, слабителни и противовъзпалителни лекарства.

Проучвания установиха, че джинджифилът може потенциално да предотврати възпаление на дебелото черво, да намали мускулната болка, причинена от физически упражнения, да облекчи гаденето, причинено от химиотерапия, и да намали тежестта на болките по време на менструалния цикъл..

27. Грозде – Преносимостта, консистенцията, вкусът и разнообразието от грозде гo превърнаха в популярна храна в страни от цял свят.

Проучванията свързват гроздето с превенцията на рак, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане и запек, както и намаляване на риска от затлъстяване и обща смъртност.

28. Грейпфрут – Грейпфрутите са с ниско съдържание на калории, но са пълни с полезни хранителни вещества. Те помагат за поддържане на чиста, здрава кожа, помагат за намаляване на риска от много заболявания и състояния и дори могат да помогнат при отслабването като част от цялостната здравословна и разнообразна диета.

Потенциалните ползи за здравето на грейпфрута включват увеличаване на загубата на тегло, поддържане на здравословно кръвно налягане и сърдечно здраве и борба със свободните радикали.

29. Зелен чай – Зеленият чай може да бъде една от най-здравословните напитки в света и съдържа най-голямо количество антиоксиданти от всеки чай.

Изследванията сочат, че пиенето на зелен чай е свързано с намален риск от инсулт и може да помогне в борба с рака на простатата.

30. Пчелен мед – Медът притежава антисептични и антибактериални свойства.

Проучванията установиха, че медът може потенциално да помогне за предотвратяване на ГЕРБ (гастроезофагеален рефлукс), да съкрати продължителността на бактериалната диария, да помогне за излекуване на изгаряния, да сведе до минимум сезонните алергии и да се справи с инфекциите.

31. Къдраво зеле – Къдравото зеле е чудесен източник на витамин К, витамин А, бета-каротин, калций и витамин С.

Потенциалните ползи за здравето от къдравото зеле включват: намаляване на риска от някои видове рак, намаляване на риска от коронарна артериална болест и намаляване на нивата на лошия холестерол.

32. Киви – Кивито е с високо съдържание на хранителни вещества и ниско съдържание на калории. Кивито е с по-високо съдържание на витамин С, отколкото повечето други плодове.

Потенциалните ползи за здравето от яденето на киви включват: поддържане на здравословен тонус на кожата, намаляване на кръвното налягане и предотвратяване на сърдечни заболявания и инсулт.

33. Манго – Мангото е член на Семейство, наречено Друпе, вид растителна храна, в която външна месеста част заобикаля костилката със семена вътре. Маслините, фурмите и кокосовите орехи също са видове от това семейство.

Много изследвания са доказали, че увеличаването на консумацията на растителни храни като манго намалява риска от затлъстяване и обща смъртност, диабет, сърдечни заболявания и подпомага здравословен тен и коса, повишена енергия, общо по-ниско тегло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *