Здравословно слаби с Шуслерови соли

Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля. – Махамата Ганди

Диети, спорт, глад, ограничения. Ако вече сте се завъртели в този омагьосан кръг, и резултати са краткотрайни и незадоволителни, то може би е време да смените тактиката. Вашият спасителен пояс може да е биохимията. Терминът биохимия, въведен за първи път преди повече от 100 години от немския лекар д-р Вилхелм Шуслер, възниква във връзка с разработения от него лечебен метод с 12 минерални соли. Д-р Шуслер открива, че тъканите ни са изградени от една или няколко минерални соли, които се грижат за здравето им. Ако тези соли се подадат в нужната концентрация (така както са в организма), клетките ни започват да усвояват по-добре жизненонеобходимите минерали от храната и тялото влиза във форма.
Любопитни ли сте кои са минералните соли, които ще ви помогнат да постигнете желаната фигура, регулирайки и балансирайки по естествен път процесите в тялото? Сигурно сте нетърпеливи, така че направо на въпроса. Три са минералните соли, които изпълняват важни функции за детоксикацията, за нервната система и за метаболизма в тялото. Комбинирането им в правилната последователност и с търпение настина може да ви изненада приятно.
Сутринта започнете с Шуслерова сол №10 натриум сулфурикум. Това е помощникът на отделителната система и детоксикацията. Прочиства черния дроб, ускорява изхвърлянето на излишните течности и шлаки, има меко диуретично действие.
На обяд е време за Шуслерова сол №5 калиум фосфорикум. Това е най-добрият приятел и основна градивен елемент на нервната система. Хайде, нека си признаем понякога просто хапваме от напрежение или когато сме разстроени и депресирани. Стоп на излишното „терапевтично похапване”! Сол №5 връща тонуса и доброто настроение и затова често я наричат „Шуслеровото кафе”.
А вечерта е ред на Шуслерова сол №9 натриум фосфорикум. Това е солта на обмяната на веществата. Ако често ви мъчи глад за сладко, значи имате нужда от Шуслерова сол №9. Тя регулира киселинно – алкалният баланс на организма и отделянето на пикочна киселина през бъбреците. Прекаляването с вредни бързи храни е причина за появата на киселини и за затормозяването на метаболизма. Солта извежда излишните течности от клетката, подобрява метаболизма, помага за преработването на по-мазните храни и се справя с киселините.
Трите приятелки на новата ви фигура трябва да се приемат по 5 таблетки всяка за период от 40 дни. Така безопасно и ефективно подобрявате обмяната на веществата, повлиявате нервната система и помагате на отделителната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *