+359 878 292 513

ПРОСТАКУТ КАПС. Х 30

ПРОСТАКУТ КАПС. Х 30

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: FORTEX

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: ПРОСТАКУТ


ПРОСТАКУТ капсули * 30 ФОРТЕКС

Предназначение:

    Допринася за правилната функция на простатната жлеза;
    Намалява честите нощни уринирания;
    Подпомага сексуална функция и сперматогенезата;
    Поддържа нормалните нива на тестостерон в кръвта.

Активни съставки и тяхното действие:
Пигеум африканум - екстракт (Pygeum africanum)

    Основните активни компоненти на екстракта от пигеум африканум са мастни киселини, фитостероли (бета-ситостероли), пентациклични тритерпени (урзолова и олеанова киселина), естери на феруловата киселина и мастноразтворими стероли. Те съдействат за инхибиране на ензима 5α-редуктаза и за намаляване нивата на дихидротестостерон (DHT) – хормон, чийто повишени стойности са причина за увеличаване размера на простатата. Допринасят и за намаляване броя на рецепторните места, където DHT хормонът може да се прикрепи към клетките. Екстрактът от билката спомага за редуциране пролиферацията на клетките, което намалява възможността от уголемяване на простатата и притискане на пикочния канал. Влияе благоприятно върху пикочо-половата система като допринася за по-добро изтичане на урината и по-качествено изпразване на мехура. Спомага за намаляване на честите позиви за уриниране и на количеството остатъчната урина.

Върбовка - екстракт (Epilobium parviflorum)

    Спомага за засилване на диурезата, което допринася за облекчаване работата на стеснената уретра и съдейства за по-качествено прочистване на урогениталните пътища. Съдейства за нормалното функциониране на пикочо-половата система и за намаляване на нуждата от чести нощни уринирания. Подпомага инхибирането на ензима 5α-редуктаза и на хормона дихидротестостерон (DHT), като по този начин допринася за намаляване размера на простатната жлеза.

Коприва - екстракт (Urtica dioica)

    Силен антиоксидант, неутрализиращ действието на свободните радикали в организма. Съдържа богат комплекс от полезни активни съставки: флавоноиди (кверцетин, кемферол, рутиносид), калций, калий, желязо, силикати и стероли. Заради високото съдържание на флавоноиди и калий в билката тя притежава мощни диуретични свойства и спомага за увеличаване на уринарния поток, което води до по-бързото елиминиране на бактериите. Оказва благоприятното действие за детоксикацията на организма.

Цинк

    Важен елемент за правилното функциониране на половите жлези. Поддържа нормалната концентрация на тестостерон в кръвта и съдейства за правилната сексуална функция. Участва в процеса на делене на клетките. Нормалните нива на цинк в организма са свързани с наличието на оптимален брой сперматозоиди в семенната течност.

Селен

    Мощен антиоксидант. Увеличава броя на сперматозоидите. Подпомага сперматогенезата. Влияе благоприятно върху мъжката потентност.

Състав:
Съдържание     2 капсули
Коприва екстракт (Urtica dioica)     300 mg
Върбовка екстракт (Epilobium parviflorum)     280 mg
Пигеум африканум екстракт (Pygeum africanum)     100 mg
Цинк     15 mg
Селен     50 µg

Начин на употреба: Приемайте по 2 капсули на ден.

Опаковка: 30 капсули.

Производител: Фортекс Нутрасютикалс, България.

 

  •  

За информация и поръчки: