+359 878 292 513

ОМНИ‑БИОТИК Мигра

 ОМНИ‑БИОТИК® Мигра

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: VEDRA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: 46238


Общо описание на продукта.

 • Екстра 1.
 • Екстра 2.
 • Състав на продукта.
 • За допълнителни натис

  ОМНИ БИОТИК МИГРА саше 3 гр. * 30

  Хранителна добавка, която снабдява чревния тракт с естествени бактериални култури.
  Спомага за възстановяване на чревната бариерна функция, при чието нарушение могат да възникнат мигрена и главоболие.

  Какво представлява продуктът?
  OMNi-BiOTiC ® МИГРА е съставен от осем естествено срещащи се в човешките черва, възпроизводими и устойчиви на стомашния сок бактериални щамове.

  Мигрената представлява неврологично заболяване, характеризиращо се с удряща, пулсираща, чукаща болка в главата от едната или и двете страни. Често е придружена с гадене, повръщане и проблеми със стомашно-чревния тракт. Факторите, които отключват това заболяване, са: дефицит на сън, стрес, хормонални колебания, агенти на околната среда и определени напитки и храни - особено тези, които съдържат голямо количество глутамат (вкусов подобрител) или тирамин, триптофан и/или хистамин (шоколад, червено вино или сирене). Физическите дейности значително усилват дискомфорта.
  Съществува тясна връзка между възникването на мигрената и червата (чревните бактерии), черния дроб и мозъка. Кръвта от целия храносмилателен тракт се въвежда най-напред в черния дроб през порталната вена (vena portae), за да бъде детоксикирана. След това се отвежда към сърцето през един голям кръвоносен и през аортата - към мозъка. Там вече кръвоносните съдове фино се разклоняват. По този начин на мозъка се доставят хранителните вещества, абсорбирани в червата, но могат да попаднат и токсини: именно тогава, когато черният дроб не е успял да ги разгради достатъчно добре. От своя страна, когато чревната бариера има нарушена функция поради стрес, неправилно хранене или прием на прекалено много лекарства, количеството на токсичните вещества може да се увеличи значително и да доведе до негативни ефекти в мозъка като липса на мотивация, промени в настроението, главоболие, депресия и дори мигрена. Голямото натоварване и силният стрес водят до възпаления, както в червата, така и в мозъка. Ако чревните бактерии липсват, могат да възникнат мигрена и главоболие. Специфичните пробиотични щамове в OMNi-BiOTiC МИГРА спомагат за възстановяване на бариерната функция на червата.
  Голямото количество естествена микрофлора и научно доказано действие, превръщат OMNi-BiOTiC МИГРА в изключително полезен продукт.

  Значение на пробиотиците за дейността на стомашно-чревния тракт
  За протичане на нормален храносмилателен процес, е много важно наличието на различни активни здравословни бактериални щамове при обмяната на веществата, които, също така, образуват защитни линии срещу токсини от околната среда, патогени и канцерогенни вещества, попаднали в червата с приетата храна. Резултатите от научните проучвания сочат, че допълнителният прием на точно определени пробиотични бактерии спомага за неутрализиране на вредните за организма бактерии.

  Какви са особеностите на продукта?
  Приемът на OMNi-BiOTiC МИГРА спомага за:

      значително намаляване на дните с мигрена посредством синбиотика;
      значително понижение на интензивността на мигрената;
      значително подобрение на качеството на живот.

  Защо комбинацията от множество бактериални щамове е по-ефективна в сравнение с отделни пробиотични култури?
  В чревния тракт се намира най-развитата ендогенна защитна система - именно тук се образуват онези имунни клетки, които предпазват организма от вируси, токсини и вредни бактерии. В здравите черва има 3 пъти повече имунни клетки отколкото в костния мозък, далака и лимфните възли взети заедно. Също така в червата се осъществяват 80% от функциите на обмяната на веществата. Храносмилателната система може да съществува и да изпълнява нормално своите функции само ако в нея има достатъчно „добри" бактерии. Внимателно подбраните бактериални щамове допълнително засилват естествените защитни механизми на организма.

  *пробиотиците са продукти, които съдържат достатъчно голямо количество живи микроорганизми (бактерии) за подпомагане регенерацията на чревната флора и подобряване на храносмилателните процеси.
  **пребиотиците са вещества, които служат изключително за хранителна среда на чревната флора и са неусвояеми за храносмилателната система на човека.
  ***синбиотиците са комбинация от пребиотик и пробиотик. Оказват положително влияние чрез селективна стимулация на растежа и/или чрез активиране на метаболизма на полезни за организма бактерии.

  Кои естествени бактериални щамове съдържа OMNi-BiOTiC МИГРА?

      Lactobacillus acidophilus W37;
      Lactobacillus casei W56;
      Lactococcus lactis W58;
      Lactobacillus brevis W63;
      Lactococcus lactis W19;
      Lactobacillus salivarius W24;
      Bifidobacterium lactis W52;
      Bifidobacterium bifidum W23.

  Хранителна информация за 1 саше:

      Енергия: 56.94 kJ / 13.61 kcal;
      Мазнини: 0,01 g, от които:
          Наситени мастни киселини < 0,01 g;
      Въглехидрати: 2,29 g, от които:
          Захари: 0,05 g;
      Протеин: 0.14 g;
      Сол: < 0,01 g.

  Не съдържа: животински протеини, глутен, мая и лактоза.
  Подходящ за: диабетици, хора, страдащи от алергия към мляко, деца, бременни и кърмещи жени.

  Начин на употреба:

      Препоръчителна дневна доза: веднъж дневно по 1 саше OMNi-BiOTiC МИГРА (= 3 гр), предварително разтворено за минимум 1 минута в 125 мл вода. Изпива се след разбъркване. Препоръчва се да се приема сутрин, преди закуска или вечер, преди сън.

  Можете да използвате OMNi-BiOTiC МИГРА постоянно. Това е хранителна добавка, която подпомага правилното функциониране на храносмилателната система.

  Опаковка: 30 сашета х 3 гр.

  Производител: Institut Allergosan, Германия.
  Аналози на ОМНИ БИОТИК МИГРА саше 3 гр. * 30

За информация и поръчки: