+359 878 292 513

ВИТАГОЛД-ЛУТЕИН СУПЕР ПЛЮС КАПС.Х 30

ВИТАГОЛД-ЛУТЕИН МАКС КАПС.Х 30

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Предназначение: Допринася за нормалното функциониране на очите и подобрява зрението.

Активни съставки и действие:

ЛУТЕИН - вещество от групата на каротеноидите, натрупващо се в ретината на окото. Притежава свойството да поглъща една част от високоенергийните лъчи в синия спектър на светлината. Силен антиоксидант, който помага за премахване на свободните радикали. Изключително ефикасен за подпомагане на зрението.
ЗЕАКСАНТИН - вещество от групата на каротеноидите. Заедно с лутеина действат синергично. Подпомага антиоксидантното действие и нормалната функция на ретината на очите.
ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРНА БОРОВИНКА - действа благоприятно върху очите и организма като цяло. Екстрактът от плодовете на черната боровинка съдържат биологично активни вещества - антоцианини, микроелементи, танини, флавоноиди и други, които заедно представляват силен антиоксидантен комплекс. Той допринася за неутрализиране на свободните радикали и укрепване на кръвоносните съдове на очите.
БЕТА КАРОТЕН - когато попадне в организма, той се превръща в ретинол. Допринася за по-добро функциониране на ретината. Спира действието на свободните радикали. Играе голяма роля за цветното зрение.
ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА - среща се в почти всички органи и тъкани в човешкото тяло, но най-голямо количество има в кожата и стъкловидното тяло на очите.
РУТИН - фенолен гликозид, съдържащ се в много растителни видове. Спомага за поддържане на нормалната капилярна пропускливост и правилното кръвообращението на очите.
ВИТАМИН С - човешкият организъм не произвежда витамин С. Поради това трябва да си го набавяме от външни източници. Той е силен антиоксидант. Участва в клетъчното дишане и помага за правилното функциониране на клетките. Действа благоприятно на очите и зрението.
ВИТАМИН Е - мощен антиоксидант.
ВИТАМИН В2 - подпомага функцията на роговицата на окото.  Участва в метаболитните процеси, които протичат в клетката. Помага за фиксиране на колагеновите структури в роговицата.
ЦИНК - важен микроелемент, нужен за нормалното функциониране на ензимните системи. Играе голяма роля при репликацията на ДНК.
МЕД - участва в пренасянето на кислород и електрони и подпомага енергийния баланс в клетката.
СЕЛЕН - участва в естествените антиоксидантни системи в нервните клетки, допринася за обезвреждане на свободните радикали и подпомага функцията на очите и нервната система.
ЕКСТРАКТ ОТ ГИНКО БИЛОБА - богат на активни вещества (флавоноиди) с благоприятно въздействие върху организма. Гинко - флавоноидите допринасят за разширяване на най-малките кръвоносни съдове, благоприятстват нормалния приток на кислород и хранителни вещества до очните тъкани и подпомагат микроциркулацията на кръвта.
ЛЕНЕНО МАСЛО - богат източник на Омега 3, Омега 6 и Омега 9 ненаситени мастни киселини. Най - ценни от тях са линоленовата киселина (Омега 3), линоловата киселина (Омега 6) и олеиновата киселина (Омега 9). Ненаситените мастни киселини притежават силно антиоксидантно действие и намаляват въздействието на ултравиолетовите лъчи върху ретината на окото.
Състав:

Съдържание:    на 1 капсула (дневната доза)    % от референтите стойности
Лутеин (чист)     35 mg    **
Зеаксантин    2 mg      
Черна боровинка - екстракт     35 mg    **
Бета каротен      2 mg     
Хиалуронова киселина     5 mg      
Рутин     25 mg    **
Витамин С      75 mg     
Витамин Е      18 α-TE     
Витамин В2      3 mg      
Цинк      15 mg     
Мед      1 mg    100
Селен      30 μg    55
Гинко билоба - екстракт      5 mg     **
Ленено масло      80 mg      
** Няма препоръка за референтна доза.

Съставки: зеаксантин, лутеин, DL- алфа - токоферил ацетат (витамин Е), аскорбинова киселина (витамин С), рибофлавин (витамин В2), рутин, бета каротен, цинков оксид (цинк), меден сулфат (мед), L - селено-метионин (селен), екстракт от черна боровинка (25:1) (Vaccinium myrtillus), хиалуронова киселина, ленено масло (Flaxseed oil), екстракт от гинко билоба (Ginkgo biloba), емулгатор: соев лецитин, пчелен восък (Beeswax), соево масло, капсула: желатин, стабилизатор: глицерол, оцветител - брилянтно синьо, титаниев диоксид, пречистена вода.

Продуктът не съдържа ГМО!

Начин на употреба: по 1 капсула дневно.

Важно:

Не приемайте продукта при свръхчувствителност към някоя от съставките.
Съхранявайте на място, недостъпно за малки деца!
Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!
Съхранение: На сухо и прохладно място до 25°С.

Опаковка: 30 капсули.

Произведено за: "Вита голд" ООД, България.

 

За информация и поръчки: