+359 878 292 513

АРТРО КОМПЛЕКС СИРОП 237МЛ

Артро комплекс сироп 237мл.

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Глюкозамин сулфатът е основен субстрат в синтеза на протеогликаните - високомолекулни съединения, които осигуряват здравината и еластичността на ставния хрущял.

Хондроитинсулфатът е голяма молекула, която е съставена от няколко молекули глюкозаминсулфат. Основно негово свойство е абсорбцията на водни молекули, като по този начин повишава из-дръжливостта на ставния хрущял към натоварвания. Съвременни научни проучвания са доказали противовъзпалителния ефект на двете съставки, който настъпва по-бавно в сравнение с този на НСПВС, (след 10-14 ден той е по-отчетлив), но е по-продължителен и траен. Допълнително предимство е липсата или ниската дразнимост на гастроинтестиналния тракт даже и при продължително приложение. Метилсулфанилметанът (МСМ) е сяросъдържащо съединение, в което сярата, е в най-подходяща за усвояване от организма форма. Сярата участва в изграждането на колагена на съединителната тъкан (нокти, косми, сухожилия, ставна капсула). Тя е съставка на аминокиселините цистин, цистеин и метионин. Нейният ефект по отношение на съединителната тъкан се съчетава с този на вит. С. Цетилмиристолеатът има противовъзпалителен ефект и по-добрява продукцията и визкозитета на вътреставната течност. Екстрактът от Енотера (Oenothera biennis) е богат на ненаситени мастни киселини, които потискат синтеза на простагландини и заедно с цинка влияят върху възпалителните реакции, включително и върху тези с бактериално участие. От мекотелото "Морска краставица" (Cucumaria japonica) са изолирани множество витамини и биоактивни вещества. Тритерпеновите глюкозиди, наречени кукумариозиди определят противовъзпалителния и имуномодулиращия й ефекти. Наричат я "морският женшен". Съставките потенцират действието си и заедно оказват противовъзпалителен и регенеративен ефект върху ставните структури. Това прави препаратът приложим както при възпалителни, така и при дегенеративни заболявания на ставите.

 

Състав

15 мл колоиден разтвор съдържа следните биологично активни вещества:

Обща енергийна стойност   3 ккал

Общо въглехидрати 0,75 г

Витамин С /аскорбинова киселина/  500 mg

Цинк /цитрат/  1.6 mg

Манган /цитрат/  0.9 mg

MСM /метилсулфонил метан/  750 mg

Глюкозамин сулфат  750 mg

Хондроитин сулфат  300 mg

Вечерна роза /Oenothera biennis, свещица, папулка /, екстракт от семки  50 mg

СМО /цетил миристолеат/  25 mg

Морска краставица /Cucumaria japonica/, екстракт  25 mg

Череша /Prunus cerasus/, плодов екстракт  50 mg

 

Нe съдържа алкохол, пшеница, скорбяла, яйчен белтък.

Няма примеси на тежки метали и други опасни за човека вещества.

Доза

10-15 мл дневно разделена на 2 приема: 5 мл сутрин и 5-10 мл вечер. Провеждат се курсове на лечение с продължителност 2 месеца, 2-3 пъти годишно. Продуктът се приема преди хранене, може да се разрежда с вода или сок.

За информация и поръчки: