+359 878 292 513

Астаксантин 4 мг. х 30 софтгел капсули

Астаксантин 4 мг. х 30 софтгел капсули

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


ОписаниеОписание:

    Мощен каротеноид, предпазващ от оксидативния стрес;
    Засилва имунната система, притежава силни антиоксидантни свойства;
    Подпомага здравословния кръвен поток и здравината на кръвоносните съдове.

Астаксантинът е естествена съставка, открита във водораслите Haematococcus pluvialis. Този мощен антиоксидант ефективно предпазва митохондриалните мембрани от оксидативния стрес. Астаксантинът е от групата на каротеноидите (растителни пигменти-антиоксиданти). Последни проучвания показват, че улавя свободните радикали по-силно от бета-каротина.
Подобно на много каротеноиди, той е цветен, липоразтворим пигмент. Астаксантин се съдържа в микроводораслите, маята, сьомгата, пъстървата, крила, скаридите, раците, ракообразните и перата на някои птици. Ин витро изследванията показват, че е десет пъти по-силен, в сравнение с други каротеноиди, като лутеин, заексантин и бета-каротин, както и сто пъти по-силен от алфа-токоферола. Също така е доказано, че предотвратява окислението на липопротеините с ниска плътност и засилва имунната система. За разлика от някои каротеноиди, в човешкото тяло астаксантина не се превръща във Витамин А (ретинол) и при предозиране е по-малко токсичен от него.
Натуралният Астаксантин може да има 550 пъти по-силна антиоксидантна активност от Витамин Е и 10 пъти по-силна антиоксидантна активност от бета-каротина.


За информация и поръчки: