+359 878 292 513

Биовеа глутатион 250 мг. х 60 таблетки

Биовеа глутатион 250 мг. х 60 таблетки

Тегло: 250.00 гр.

Вижте още продукти от: CANNADERM

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Мощен антиоксидант, защитава тялото от вредните вещества, намалява вредните ефекти от тежките метали. Понижава кръвното налягане, повлиява високата кръвна захар, помага при сърповидно-клетъчни анемични състояния. Увеличава броя на сперматозоидите.
Глутатионът се произвежда в човешкия черен дроб и играе ключова роля в междинния метаболизъм, имунния отговор и здравето. Той е малка молекула, съставена от три аминокиселини: L-цистеин, L-глутаминова киселина и глицин. Мощен антиоксидант, работещ в черния дроб за защита на тялото от вредните вещества. Също така представлява изходно вещество за глутатион пероксидазата - ключов ензимен антиоксидант, който предпазва от гранясване липидите (мазнините). Глутатионът е мономер - една-единствена белтъчна молекула, която понякога се нарича редуциран глутатион. Мономерът е активната форма на глутатиона. Той се съдържа естествено в много плодове, зеленчуци и месото. Въпреки това, степента на усвояване на глутатиона от хранителни източници в стомашно-чревния тракт е ниска.
Глутатионът е важен антиоксидант, много активен в човешките бели дробове и много други системи от органи и тъкани. Има ключова роля в защитата на клетките от оксидативния стрес и за поддържане на имунната система. Високите нива на глутатион в кръвта са свързани с по-добро здраве при по-възрастните, но не е определена точна зависимост между глутатиона и процеса на стареене.
Съотношението на мономера и свободните радикали играе ключова роля за поддръжане здравето на клетката. Също така помага за намаляването и рециклирането на окислени форми на други антиоксиданти като аскорбат (вит. C) и алфа-токоферол (форма на вит. E). Глутатионът играе важна роля за много регулаторни процеси: за синтеза на ДНК и протеини, за имунната реакция и за запазване на митохондриалната функция.

 

За информация и поръчки: