+359 878 292 513

Биовеа псилиум на прах 336 гр.

Биовеа псилиум на прах 336 гр.

Тегло: 250.00 гр.

Вижте още продукти от: CANNADERM

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Богат източник на водоразтворими фибри, които допринасят за нормалната функция на червата.
Намалява стойностите на "лошия" LDL холестерол и детоксикира организма.
Потиска апетита и спомага за намаляване на теглото.
Подобрява храносмилането.
Спомага за здравословния баланс на кръвната захар;
Влияе благоприятно върху сърдечно-съдовата система.
Какво е Organic Psyllium и от къде идва?
Люспите на псилиум се правят от смачкани семена на растението Plantago ovata - билка, срещаща се в части на Азия, средиземноморските региони на Европа и Северна Африка. Люспите от псилиум са се използвали в билковите лекарства и са сходни с овеса и пшеницата.

Psyllium люспи са чисти хранителни фибри, съставени предимно от хемицелулоза. Ежедневната им консумация е много полезна и има решаваща роля за здравето на дебелото черво. Фибрите допринасят за лесното и бързо преминаване на храната през храносмилателния тракт. Те, също така, помагат за усвояване на глюкозата и поддържане на здравословни нива на холестерола. Експерти в областта на здравето и храненето са съгласни, че възрастните трябва да консумират 25 до 30 грама диетични фибри всеки ден, за да се поддържат в добро здраве.

Защо трябва да приемаме Organic Psyllium?
Детоксикиращи свойства: Гелообразният клей, получаващ се когато псилиум се накисне във вода, има способността да абсорбира токсините в дебелото черво. Psyllium обикновено се приема за намаляване на автотоксичността (токсините се изхвърлят от тялото с люспите и семената).

Дебело черво: Някои изследвания разкриват, че семената на псилум облекчават констипацията, предизвикана от фактори, свързани с начина на живот (например недостатъчен прием на фибри, заседнал начин на живот и др.). Фибрите, съдържащи се в псилиума, не се усвояват в тънките черва, но частично се разграждат в дебелото черво, където действат като източник на благоприятна флора. Традиционно, люспите от псилиум се използват като леко слабително средство при запек. Те действат като гъба в чревния тракт, която се подува, тъй като абсорбира водата и отпадните материали в червата. Това води до образуването на мека, обемиста маса, която преминава през дебелото черво по-бързо и се изхвърля по-плавно и лесно.

Храносмилателни неразположения: Успокояващото и защитно действие на люспите и семената влияе благоприятно на целия стомашно-чревен тракт.

Холестерол: Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) е одобрила псилиума като средство за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания. Въпросът за това, как псилиумът работи за намаляване на холестерола, е все още в процес на разследване, но учените предполагат, че увеличава отделянето на жлъчни киселини и вторично засилва отделянето на холестерол от черния дроб.

Диабет: Псилиумът, също така, подобрява нивото на кръвната захар при някои хора с диабет.

Отслабване: За хората, които искат да намалят теглото си, включването на фибри, особено когато приемат храна с високо съдържание на наситени мазнини, може да допринесе за намаляване на теглото по два начина. Първият е свързан със свойствата на влакната да се разширяват в стомаха, като по този начин се ускорява появата на усещане за ситост и се намалява количеството на приетата храна. Вторият начин е свързан със способността на фибрите да абсорбират микрохранителни вещества. При усвояване на мастните молекули от фибрите, те губят способността си да бъдат метаболизирани и се изхвърлят от организма. Това означава, че не могат да се съхранят като телесна мазнина.

Състав: Фибри от Индийски бял живовляк 12 гр.

Дозировка и начин на приемане:
Разбъркайте 1-2 супени лъжици или колкото е определил Вашият лекар с най-малко 240 мл. вода или сок. Консумирайте веднага. Ако приемате продукта без достатъчно течност може да причини задушаване.

Внимание: Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с медицински специалист, преди да използвате този продукт. Пазете го от деца. Съхранявайте на хладно и сухо място. Използвайте само ако уплътнението на капачката е непокътнато. Този продукт не е предназначен за намаляване на телесното тегло и не е заместител на разнообразното хранене.
Не приемайте хранителната добавка, ако имате затруднения при преглъщане. Ако изпитвате болка в гръдния кош, повръщане или имате затруднено дишане след прием на продукта, незабавно потърсете лекарска помощ. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Опаковка: 336 гр.

 

За информация и поръчки: