+359 878 292 513

Биовеа спирулина на прах 476 грама

Биовеа спирулина на прах 476 грама

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: CANNADERM

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Спирулината е една от най-старите форми на живот на Земята. Представлява вид водорасло и се използва от векове, тъй като съдържа множество хранителни вещества и осигурява широкоспектърни нутриенти с допълнителни ползи за човешкото здраве. Тя е истинска суперхрана и в Япония е класифицирана като "функционална храна". Защитава организма от инфекции. Помага за контрола над възпаленията и поддържа у активните хора здрави клетъчните структури. Подходяща е за хора, които комбинират подобряване на храненето си с упражнения.
Arthrospira platensis и Arthrospira maxima са видове спираловидни водорасли, които виреят в субтропически и тропически води и са известни под името Спирулина. Поради наличието на хлорофил и фикоцианин я наричат още и синьо-зелено водорасло. Хлорофилът обуславя зеления цвят на растенията и подпомага растежа и възстановяването на тъканите. Притежава антиоксидантни свойства и съдейства за увеличаване усвояването на много витамини и минерали от организма. Фикоцианинът подобрява кръвта и притежава мощни антиоксидантни свойства.
Сприрулината е с невероятни хранителни качества. Основно е съставена от пълен и лесно усвоим протеин - около 60-70% от нея. Съдържа всички осем незаменими аминокиселини, които тялото не може да произведе само. Това я прави отличен източник на протеини за вегетарианците. Тези нейни качества са подсилени от присъствието на важни витамини и минерали, включително витамин B12 (често липсващ във вегетарианската храната), витамини A, B1, B2 и B6, желязо, калций и антиоксиданти. Спирулина също е богата на други важни фитонутриенти, ензими и микроелементи.

 

За информация и поръчки: