+359 878 292 513

Биовеа желязо 18 мг. х 90 капсули

Биовеа желязо 18 мг. х 90 капсули

Тегло: 250.00 гр.

Вижте още продукти от: Биовеа

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

    Засилва имунитета;
    Подпомага синтеза на еластин и колаген;
    Помага при анемия и синдром на неспокойните крака;
    Жизненоважен минерал за доставянето на кислород на организма и формирането на червени кръвни телца.
    Спомага за детоксикация на черния дроб.

Желязото е изключително важен минерал за човешкия организъм. Представлява важна съставна част на протеините, които участват в обмяната на веществата и транспортирането на кислород. Близо 2/3 от желязото в тялото ни се съдържа в хемоглобина, който отговаря за преноса на кислород от белия дроб към всички останали тъкани. По-малки количества от минерала се срещат в миоглобина, който на свой ред доставя кислород до скелетните мускули и сърцето, както и в ензимите, съдействащи за протичане на биохимичните реакции в клетките. 15% от желязото в човешкото тяло се складира за бъдещи нужди. Активира се, когато приемът на храна намалее. Останалото количество от минерала се намира в тъканите, като част от протеините, подпомагащи функциите в организма. Дефицитът на желязо е по-често срещан при жените, защото те го губят по време на месечния си цикъл и в същото време приемат храна с по-ниско съдържание на този елемент.
Дефицитът на желязо е причина за анемични състояния, при които червените кръвни телца са недостатъчни за организма. Посредством тях минералът снабдява целия организъм с кислород. Също така участва в превръщането на кръвната захар в енергия. Хранителната добавка на Biovea Желязо осигурява на човешкото тяло енергия, нужна за производството на ензими, участващи в образуването на нови клетки, хормони, невротрансмитери и аминокиселини. Подпомага детоксикацията на черния дроб, функциите на имунната система, обмяната на мастните киселини, синтеза на карнитин и невротрансмитери (допамин и серотонин). Желязото е много важно за производството на еластин и колаген, осигуряващи еластичността и целостта на тъканите и органите. Минералът помага при синдрома на неспокойните крака.
Вегетарианците приемат по-малки количества желязо. В резултат на това имат ограничени запаси от минерала. Не е задължително, обаче, железният дефицит да е причинен от липсата на този елемент в храната. Често пъти за него съществува скрита причина - например по-обилната менструация. Също така бременните жени, спортистите, хората, които редовно вземат аспирин, страдат от хемороиди, язва, паразитни инфекции и други състояния, свързани със загуба на кръв, е по-вероятно да развият дефицит на желязо. Новородените бебета и живущите в централните части на градовете са с по-висок риск от развитие на желязодефицитна анемия. В резултат от това те по-често страдат от забавяне в развитието. Пристъпите на задушаване засягат близо 27% от здравите деца и също се свързват с наличието на желязодефицитната анемия.

Състав:

    Желязо (ferrous bisglycinate) - 18 mg.

Начин на употреба:
Приемайте 1 капсула на ден с храна или според предписанието на лекар.

За информация и поръчки: