+359 878 292 513

Комбуча Джинджифил газирана напитка 330мл

Комбуча Джинджифил газирана напитка 330мл

Тегло: 330.00 гр.

Вижте още продукти от: NUTERGIA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Естествено газирана, натурална напитка с митични възможности, хилядолетна история и бляскаво бъдеще!

Историята на комбуча започва през 250 г. пр. Хр. когато хората от династията Ян в Китай консумирали напитка от ферментирал чай. Наричали я „елексир на безсмъртието". Няколко века по-късно в Русия, тя била известна като „чаен квас", в Австрия я наричали комбухер, а в Америка - комбуча, но на много хора била позната просто като „гъбата от Манджурия". Но независимо къде ще я срещнете, името й може да се преведе като „чудотворната гъба". А комбуча в превод от японски език, означава чай (ча) от водорасли (комбу).

От какво е изградена чудотворната гъба? Комбуча съдържа много различни по свойства органични киселини (млечна, оцетна,глюконова, глюкоронова, яблъчна киселина,а също и етанол), открити при лабораторни изследвания, проведени във Франция; активни ензими (лактаза и инвертаза), аминокиселини(които се свързват с мукополизахариди и образуват междуклетъчна течност, която играе ролята на „смазочна течност" в ставите. Това е особено важно за културистите, защото голяма част от тях страдат от тендинит - възпаление на сухожилията), полифеноли, хром, желязо, фосфор, калий, натрий и сяра. Високото съдържание на глюкоронова киселина и витамините В1, В2 и В6, превръщат гъбата комбуча в мощно лечебно и освежително средство, дори и при процесите на детоксикация, като се свързва с отровите в организма в черния дроб и ги отвежда в отделителната система. А наличието на оцетна и L-млечна киселина възпрепятстват развитието на салмонела и растежа на някои плесени, а освен това се наблюдава и положителен ефект при подагра, артрит и атеросклероза, т. е. състояния, свързани с прекомерни количества холестерол и пикочна киселина в организма.

Въпреки че наричат комбуча гъба, тя по същество е плесен, образувана от следните микроорганизми: Acetobacter, Brettanomices bruxellensis, Candida stellata, Schizosaccharomyces pombe, Torulaspora delbrueckii, Zugosaccharomyces bailii. Тази симбиотична култура образува зоокилим. Името „чаена гъба" се дължи именно на уникалното свойство на бактериите да синтезират целулозна мрежа, наподобяваща повърхност на плесен. По строеж прилича на оцетната гъба.

В световен мащаб промишленото производство на Kombucha датира от преди 15-20 години. Само в САЩ са регистрирани над 15 производителя , като оборотите им от едва няколко милиона долара през 2001г през 2009г. достигат над 100 милиона долара. Гиганти като Кока Кола и Ред Бул също имат свое производство.

В Европа според изследване публикувано Ноември 2009г. пазара на функционални храни и напитки за Европа към 2004г е бил 54 милиарда евро. През 2010г. оборота достига 210 милиарда евро. Много специалисти в областа на маркетинга на енергийни и функционални напитки определят Kombucha, като напитката на 21 век .

За българския пазар Комбуча Лайф е по същество съвсем нова напитка. Към момента няма произведена комбуча на територията на България, както и няма внос на наложени в световен мащаб марки. Комбуча Лайф е в сегмента "функционални напитки" и освен една приятна и освежаваща безалкохолна напитка е с многобройни ползи за здравето. Този сегмент в България се разширява всяка година с пъти и многобройните специализирани щандове и магазини потвърждават тази тенденция. Комбуча Лайф е натурална напитка, без каквито и да е подобрители и консерванти. И въпреки, че това е една жива напитка, срока и на годност е 6 месеца. Това се постига по естествен начин чрез вторична ферментация, която се формира в бутилката. Става дума за т.н. лека ферментация, която спира до стойности не по-високи от 1% алкохол, което си е обуславя твърдо като безалкохолна функционална напитка.

Комбуча Лайф Джинджифил – една от най-ароматните и силно характерни комбинации на комбуча с основа зелен чай и плодове и подправки. Тази комбинация е особено популярна сред потребителите на напитката в САЩ. Модерната напитка, достойна за всяко питейно заведение, съчетаваща вкусовете на  леко ферментирал зелен чай, натрапчивия динджифил и плодовия на Годжи бери. 

През последните години джинджифила стана една от най-популярните и използвани в кулинарията подправка. Вече масово се предлага и българските магазини в сушен или пресен вариант. Вкуса и аромата му са странни и силно натрапчиви. Ползвано в древноста само за медицински цели джинджифила вече е „тайната”  подправка на ястия, сосове, супи, чай, та дори и бира.

Екзотичното Годжи бери с червено оранжев цвят и приятен плътен вкус е една от официално обявените супер храни. Може да се яде изсушено или в напитка, какъвто е случея с комбуча Лайф. Плода алкализира и подхранва тялото с нужните му хранителни вещества.

Опитайте Комбуча Лайф Джинджифил и вижте на какво се наслаждават феновете на Комбуча през океана!

 
 

За информация и поръчки: