+359 878 292 513

ФЕМОВИТА КАПС.Х 30 НАТУРФАРМА

ФЕМОВИТА КАПСУЛИ Х 30 НАТУРФАРМА

Тегло: 50.00 гр.

Вижте още продукти от: natur pharma

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

 ФЕМОВИТА

Интересни факти за витамините
Недостиг на витамин В5
Дефицитът на витамин В5 може да доведе до нарушение на обмяната на веществата, спиране на растежа, дерматити, алергии и депигментация. Липсата и недостигът на витамин В5 може да се проявят под формата на заболявания на кожата и кръвта, язви на дванадестопръстника и хипогликемия.
 

Една капсула Фемовита съдържа:

- Прах от черупка на стриди

- Екстракт от соя (40% изофлавони)

- Микрокапсулирано растително масло , богато на гамалиноленова киселина

- Бамбукова фибра

- Алфа - токоферол ацетат (Витамин Е)

- Витамин С

- Екстракт от кората на памуково дърво (Populus friemontii)

- Екстракт от корен на Кудзу (Pueraria lobata)

- Екстракт от хмел

- Екстракт от корен от Ангелика (Angelica sinensis) на прах

- Екстракт от Рейши гъби (Ganoderma lucidum) на прах

- Магнезиев стеарат

- Пантотенова киселина (Витамин В5)

- Фолиева киселина

- Биотин

- Витамин D

Фемовита® е уникален комбиниран продукт на билкова основа

Фемовита® успешно се прилага за облекчаване на симптомите, съпътстващи менопаузата

Фемовита® повлиява благоприятно вазомоторните прояви при естествен и посткастрационен климактериум

Фемовита® се прилага за профилактика на менопаузна остеопороза

Фемовита® е средство на избор при жени, които имат контраиндикации за хормонзаместителна терапия, които са рискови или просто не желаят да вземат хормонален препарат.

Фемовита® спомага за редуциране на риска от сърдечно - съдови усложнения при жени в менопауза.

 

ДЕЙСТВИЕ НА ОСНОВНИТЕ СЪСТАВКИ НА ФЕМОВИТА®:

Eckmpakm от Соя (40% съдържание на изофлавони) Молекулярната структура на изофлавоните е много близка до тази на естрогена. А именно с понижението на естрогенните нива са свързани и симптомите по време на менопауза. Затова изофлавоните ,известни като фитоестрогени, повлияват симптомите, свързани с менопаузата и дават възможност за алтернативен път. Те спомагат за понижаване на нивата на холестерол в кръвта и повлияват благоприятно сърдечно-съдовата система. След приложението на екстракт от Соя, субективните симптоми (топли вълни) се редуцират с 45%, сравнени с плацебо (30%). Дневната доза е 60 мг.

Масло от бораго

Масло от бораго е богато на гамалиноленова киселина, с която се свързват и положителните му свойства. То повлиява благоприятно някои симптоми, свързани с менопаузата (топли Вълни, болки в гърдите), а също така здравината, влажността и еластичността на кожата. Освен това е доказано, че маслото от бораго има благоприятен ефект при депресия, раздразнителност, свързани с пременструалните болки, перименопаузата и менопаузата.

Калций и Витамин D

Калцият е основен елемент в изграждането и минерализацията на скелета. Усвояването на калция от храните се регулира от витамин D и се влияе от калциевия прием с диетата и физиологичното състояние на организма. Недостигът на калций и Витамин D при жени по време на менопауза може да увеличи риска от развитието на остеопороза.

Ангелика (Angelica sinensis)

Ангелика е билка с изразен благотворен ефект върху женския организъм, повлиявайки топлите вълни, вагиналните спазми и регулира месечния цикъл. Ангелика помага при фиброкистоза на млечната жлеза и пременструален синдром, тя играе балансираща роля върху женската хормонална система.

Екстракт от гъби Рейши (Ganoderma lucidum)

Гъбите Рейши са познати отдавна във фитотерапията като билки, повишаващи жизнеността и удължаващи продължителността на живота.Те са известни като билков екстракт ,който императорите от японските и китайски династии са употребявали за повишена жизненост и по-дълъг живот. Те стимулират имунната защита на организма като притежават антибактериален, антиалергичен, противовъзпалителен и антиоксидантен ефект . Гъбите Рейши спомагат за понижаване на кръвното налягане. Според древните даоисти те са елексир на вечната младост.

Екстракт от хмел

Съдържа фитоестрогени, има успокояващо действие и помага при безсъние. Намалява раздразнителността и психическото напрежение, често съпътстващи менопаузата.

Екстракт от кората на памуково дърво (Populus friemontii)

Той притежава обезболяващ и противовъзпалителен ефект. Помага при главоболие и ставни болки. 

Екстракт от корен на Кудзу (Pueraria lobafa)

Екстрактът от корен на Кудзу съдържа   изофлавона  диадзеин, който притежава фитоестрогенни свойства. Той е познато средство, използвано от китайската традиционна медицина за повлияване на различни симптоми, свързани с менопаузата, а също така и за превенция на остеопороза и сърдечно - съдови заболявания. Благоприятно повлиява дисменореята.

Алфа - токоферол ацетат (Витамин Е) Силен нервопротектор. Има значение за поддържане на тонуса на скелетната мускулатура. Витамин Е е силен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали.

Витамин С - той е необходим за образуването на колагена - вещество, което е включено в структурата на костите, зъбите и кръвоносните съдове. Витамин С е един от най- важните компоненти на антиоксидантната защитна система на клетката в организма и тази функция определя ролята му като предпазващ фактор по отношение на раковите и сърдечно - съдовите заболявания и поддържането на имунитета.

Фолиева киселина

Един от най-важните за здравето витамини. Тя помага на организма да произведе здрави нови клетки, участва във формирането и матурацията на кръвни клетки. Дефицитът на фолиева киселина се свързва с увеличение на риска от развитие на различни туморни заболявания. Женският организъм често се нуждае от допълнителен прием на фолиева киселина, който да компенсира загубата и по време на месечния цикъл.

 

Биотин

Участва в обмяната на веществата, повишава здравината на косата и ноктите, а също така здравината и еластичността на кожата. Използва се при ограничен, дифузен и възрастово обусловен косопад

 

Витамин В5

Участва в енергийния метаболизъм, играе важна роля в синтеза на стероидните хормони, хемоглобина, различни невротрансмитери и липидни комплекси. Той подпомага адаптацията на организма при стресови ситуации.

 

Фемовита®е комбиниран натурален продукт, който облекчава и превентира усложненията по време на менопауза

 

Дозировка:

По 1 капсула дневно, независимо от храненето.

За информация и поръчки: